Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suudi-türk Koordinasyon Konseyi Mutabakat Belgesi İmzalandı

Türkiye ve Suudi Arabistan’ın ikili ilişkilerini daha da güçlendirmek amacıyla Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi’nin kurulmasına ilişkin mutabakat belgesi İstanbul’da imzalandı.Türkiye ile Suudi Arabistan, ikili ilişkileri daha da güçlendirmek...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye ve Suudi Arabistan’ın ikili ilişkilerini daha da güçlendirmek amacıyla Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi’nin kurulmasına ilişkin mutabakat belgesi İstanbul’da imzalandı.
Türkiye ile Suudi Arabistan, ikili ilişkileri daha da güçlendirmek amacıyla Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi’nin kurulması yolunda bugün İstanbul’da önemli bir adım attı. Aralık sonunda Suudi Arabistan’a yapılan resmi ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman tarafından kararlaştırılan Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi’nin mutabakat metni bugün İstanbul’da imzalandı.
Cumhurbaşkanlığı kaynakları tarafından, "Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi kurulmasına ilişkin mutabakat belgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud’un huzurlarında, iki ülkenin dışişleri bakanları Mevlüt Çavuşoğlu ve Adil bin Ahmed El Cübeyr tarafından imzalandı. İmza töreninin, İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi’nin açılış oturumunun hemen akabinde İstanbul Kongre Merkezi’nin ’Yıldız 1’ salonunda gerçekleşti. Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi’nin iki ülke arasındaki koordinasyon düzeyini artırmayı, stratejik işbirliğini güçlendirmeyi, dostluk bağlarını pekiştirmeyi, halklar arasındaki bağları sağlamlaştırmayı hedeflediği belirtildi. Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi’nin kurulması, Aralık sonunda Suudi Arabistan’a yapılan resmi ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman tarafından kararlaştırılmıştı. Söz konusu kararın mutabakat metni de bugün İstanbul’da imzalandı" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.