Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sulakyurt Festivali ertelendi

26 Ağustos’ta Sulakyurt’ta yapılması planlanan Geleneksel Kavun Karpuz Festivali, geçen hafta şehit olan Jandarma Astsubay Mehmet Yılmaz’ın taziyesi sebebiyle ertelendi.Sulakyurt İlçe Belediye Başkanı İsmail Bildik ve Milliyetçi Hareket...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2017 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2017 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sulakyurt Festivali ertelendi

26 Ağustos’ta Sulakyurt’ta yapılması planlanan Geleneksel Kavun Karpuz Festivali, geçen hafta şehit olan Jandarma Astsubay Mehmet Yılmaz’ın taziyesi sebebiyle ertelendi.

Sulakyurt İlçe Belediye Başkanı İsmail Bildik ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu ortak düzenledikleri basın toplantısıyla düzenlemeyi planladıkları Sulakyurt Kavun Karpuz Festivali’ni ileri bir tarihe ertelediklerini ifade ettiler.

Milli hassasiyetleri yüksek bir partinin mensubu olduğunu dile getiren Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, “Bizlerin, vatan, millet, bayrak, Cumhuriyet, Atatürk ve şehitlere verdiğimiz önemi başka hiç bir kişi ve kurumun gösterebilmesi ve anlayabilmesi mümkün değildir. Bu sebeple 11 Ağustos 2017 cuma günü Tunceli’de görev yapan Jandarma Astsubay Mehmet Yılmaz kardeşimiz vatan müdafaasında şehit düşmüş ve 13 Ağustos 2017 Pazar günü İlçemizde defnedilmiştir. Henüz yüreklerimizi yakan acımız taze iken ilçemiz için öneme sahip festivali düzenlemek yukarıda saydığımız vasıfları taşıyan biz Türk milliyetçilerine zül gelir. Şehidimizin ailesinin festivalin yapılmasına izin vermesine rağmen aldığımız karar gereği festivalimizi ileri bir tarihe ertelemeye karar verdik” dedi.

“Şehidimiz varken gülüp eğlenemeyiz”

Kırıkkaleliler olarak Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Yılmaz’ın acısını yaşadıklarını ifade eden MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, “Bu acılı günlerde her yıl geleneksel olarak tertip ettiğimiz ve bu yıl dördüncüsünü yapmayı planladığımız Geleneksel Sulakyurt Kavun Karpuz Festivali’ni ileri bir tarihte yapılmak üzere erteledik. Sulakyurt ilçemizin tanıtımı, birlik beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularını geliştirmesinin yanı sıra kültür, sanat ve ekonomik anlamda önemli bir faaliyet olarak gerçekleşen bu festivalimiz Sulakyurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı da bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Elbette ülkemizin her türlü terörle mücadele ettiği bir dönemde, Sulakyurt şehidine ağlarken bizlerin gülüp eğlenmesi düşünülemez. Sulakyurt Belediye Başkanımız Sayın İsmail Bildik Bey de bu hassasiyetleri göz önünde bulundurup festivalin ileri bir tarihe ertelenmesini uygun görmüştür” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.