Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sudan Dışişleri Bakanı Ghandour, Türkiye’yi ziyaret edecek

Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ahmed Abdel Aziz Ghandour, 26 Ekim 2016 tarihinde Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacak.Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Bakan Ghandour’un 26 Ekim 2016 tarihinde Türkiye yapacağı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2016 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ahmed Abdel Aziz Ghandour, 26 Ekim 2016 tarihinde Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacak.
Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Bakan Ghandour’un 26 Ekim 2016 tarihinde Türkiye yapacağı ziyaretin 15 Temmuz 2016 tarihinde akim bırakılan darbe girişimi sonrasında Sudan Hükümetinin Türkiye ile dayanışmasını göstermesi bakımından önem taşıdığı belirtilerek, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun Sudanlı karşıtıyla yapacağı görüşmelerde tarihi ve kültürel bağlar temelinde, Afrika’da önemli bir ortak olarak görülen Sudan ile Türkiye’nin ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel konuların ele alınmasının planlandığı bildirildi.
Açıklamada ziyaret vesilesiyle Bakan Ghandour’un, ayrıca, üst düzey temaslarda bulunması ve darbe girişim sırasında ağır hasar gören TBMM Binasını ziyaret etmesi öngörüldüğü kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.