Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SP’li Kılıç’tan Türkiye-israil İlişkilerine Tepki

Saadet Partisi (sp) Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İsrail Ve Türkiye Arasındaki İlişkilere Tepki Gösterdi. “israil Dünyanın En Tehlikeli Ülkesidir” Diyen Kılıç, Bu Ülke İle Yapılacak Hiçbir Anlaşmaya Sıcak Bakmayacaklarını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SP’li Kılıç’tan Türkiye-israil İlişkilerine Tepki
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkilere tepki gösterdi. “İsrail dünyanın en tehlikeli ülkesidir” diyen Kılıç, bu ülke ile yapılacak hiçbir anlaşmaya sıcak bakmayacaklarını söyledi.
“NEDEN HAK ETTİĞİ DERSLER VERİLMEDİ?”
Partisinin il başkanlığı binasında gündeme ilişkin açıklamalarda Kılıç, AK Parti Hükumetini eleştirdi. Kılıç, “Milletimiz Filistin’deki kardeşlerimizin çektiği acılara üzülürken, AK Parti Hükumeti ise Filistin halkına vahşet ve zulüm yaşatan İsrail ile ilişkileri ilerletmeye, anlaşma sağlama çabalarına bu mübarek günlerde de ara vermeden devam ediyor. 2010 yılındaki Mavi Marmara katliamının ardından kamuoyu önünde sergilenen Türkiye-İsrail gerilimi, neden iki ülke ilişkilerine somut olarak yansıtılmadı? Neden İsrail’in diplomatik ve ekonomik düzeyde hak ettiği dersler verilmedi?” diye sordu.
“MAVİ MARMARA’NIN ACISI DİNMEDİ”
AK Parti Hükumetinin, İsrail ile ilişkileri güçlendirmek üzere büyük hamleler yaptığını ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidar, 2010 yılında İsrail’in Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyeliğine onay verdi ve İsrail bu arenada meşruiyet alanına kavuştu. Bu da yetmezmiş gibi geçtiğimiz ay Türkiye NATO’daki İsrail vetosunu kaldırarak İsrail’e NATO’ya üyelik yolunu açtı. Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi sürekli artarken, 2014 yılında 5,8 milyar dolarla rekor kırdı. Son yakınlaşmalar sonrası İsrail’le ticaret hacminin yeni rekorlara yelken açacağı öngörülüyor. Ak Partili Hükumet yetkililerinin şunu bilmesi lazım ki; Mavi Marmara’nın acısı şehit ailelerinin yüreklerinde dinmedi. Bizim yüreklerimizde dinmedi. Milletimizin yüreğinde dinmedi."
“BÜYÜK DOĞALGAZ PROJESİ"
Görüşmelerde sağlanan mutabakata göre, üçüncü ülkelerden Mersin Limanı’na gönderilecek yardımların, gemilerle Aşdod Limanı’na oradan da Gazze’ye sevk edileceğini dile getiren Kılıç, “Ancak İsrail, hem Mersin hem de Aşdod Limanı’nda kontrol şartı getiriyor. Böylece Gazze’ye gönderilen yardımlar daha yola çıkmadan İsrail tarafından Mersin’de kontrol edilecek. Normalleşme anlaşması Gazze’ye yönelik ablukayı kaldırmayacağı gibi, Ankara’nın fiili durumu tanımasına yol açacak. Bunun yanı sıra ortak tatbikatlar, enerji ve savunma yatırımları tekrar başlayacak. İsrail’in bu anlaşmayla birlikte en büyük kazanımı ise, uzun zamandır beklediği büyük doğalgaz projesi olacak” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.