Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SP’den Meclis’e Girecek Formül

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, partilerinin baraja takılma sorunu olmadığını söyleyerek, illerde bir vekil çıkarabilecek kadar oy alan adaylarının Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaprak vekillik hakkı alacağını...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, partilerinin baraja takılma sorunu olmadığını söyleyerek, illerde bir vekil çıkarabilecek kadar oy alan adaylarının Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaprak vekillik hakkı alacağını söyledi.
SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. SP Diyarbakır Milletvekili adayı Fesih Bozan ile birlikte İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Canbay, seçim barajı sorununu aşan formül hakkında bilgi verdi. SP Genel Merkezi’nden bir heyet olarak Diyarbakır’a geldiklerini belirten Canbay, üç günlük bir program çerçevesinde medya ile buluşmak, aday tanıtım, STK, kanaat önderleri ve halk ile buluşma programları yapacaklarını söyledi. Canbay, “Aynı zamanda arkadaşlarımız Silvan ve Bismil’de sokağa çıkma yasağı ile ilgili yaşananları değerlendirmek üzere bu ilçeler gidecektir” dedi.
“DIŞ GÜÇLER ÜLKEMİZ VE BÖLGEMİZDE KARDEŞ KAVGASINI KÖRÜKLÜYOR”
7 Haziran seçimlerinden sonra bölgede yeniden bir çatışma ortamı oluştuğunu belirten Canbay, SP olarak bu durumdan rahatsız olduklarını dile getirdi. Canbay, SP olarak bir daha bu acıların yaşanmamasını dilediklerini belirterek, “Diş güçler ülkemiz ve bölgemizde sürekli kardeş kavgasını çatışmayı körüklüyorlar. Bugün Irak ve Suriye’de yaşanan budur. Bizim de bundan ders çıkarmamız gerek. Çözüm süreci bölgede bir rahatlığa sebebiyet vermişti. Eksiklikleri olabilir ama yeniden bu sürecin daha sağlıklı şekilde sürdürülmesi taraftarıyız. Bu çatışma ortamının kimseye faydası olmaz. Bunun kazananı olmaz. SP olarak önce barış, kardeşlik, huzur denilmesi için halkımıza ve siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz. Bu kamplaşmanın ülkemize zarar verdiğini söyleyerek bunların bir daha yaşanmamasını diliyoruz” diye konuştu.
“PARTİMİZİN BARAJ ENGELİ YOK”
Konuşmasında partilerinin baraj engeli olmadığını da söyleyen Canbay, barajı nasıl geçeceklerine yönelik planladıkları formülü de anlattı. Canbay, “Bireysel başvuru hakkı sebebi ile bir ilde milletvekili çıkaracak kadar oy alan arkadaşımız Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaparak seçilme noktasında mücadelesini verecektir. Kanunda yüzde 10 barajı var ama anayasada da seçme ve seçilme hakkı var. Kanunlar hiçbir zaman anayasaya aykırı olamaz. Bu hakkımızı kullanarak bir adayın alacağı oyları alan arkadaşımızın vekil olması için gerekli girişimlerimizi Anayasa Mahkemesi nezdinde yapacağız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.