Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SP Lideri Kamalak’tan Sandık Güvenliği Eleştirisi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “12-13 yıl önce Türkiye’nin herhangi bir köyü, ücra köşesinde ‘seçim güvenliği yoktur, burada sandık güvenliği sağlanamaz. Sandıklar başka tarafa taşınmalı’ diye hiçbir söylenti...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “12-13 yıl önce Türkiye’nin herhangi bir köyü, ücra köşesinde ‘seçim güvenliği yoktur, burada sandık güvenliği sağlanamaz. Sandıklar başka tarafa taşınmalı’ diye hiçbir söylenti var mıydı? Böyle bir risk var mıydı? Yoktu” dedi.
Saadet Parti Tokat İl Başkanlığı tarafından Öğretmenevi’nde düzenlenen STK ve medya ile buluşma toplantısı, SP Lideri Mustafa Kamalak’ın katılımı ile yapıldı. Saadet Partisi Tokat İl Başkanı Gökhan Aydın’ın açılış konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan SP Genel Başkanı Kamalak, basının toplum için ayna vazifesi gördüğünü ifade ederek, “Basın özgür olmalıdır, her türlü baskıdan uzak tutulmalıdır. Bunu söylerken de diyoruz ki basının da sorumluluğu vardır. Biz eleştiriden korkmayız. Çünkü eleştiri olmaz ise doğru ve gerçekleri nasıl bulabiliriz?” diye konuştu.
“ESATÇILIKLA SUÇLANDIK”
SP Lideri Kamalak, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan’ın “Irak’tan sonra sıra Suriye’ye gelecektir. Yine unutmayınız ki asıl hedefte Türkiye vardır. Çünkü İsrail küresel emperyalizmi büyük İsrail devletini kurmak istiyor. ’Büyük İsrail Devleti’nin kurulabilmesi için Türkiye’nin bölünmesi, parçalanması gerekiyor” dediğini ifade ederek, “Hocamızın vefatından sonra sıra Suriye’ye geldiğinde dedik ki; ’hocamız hayatta olsa ne yapardı şimdi?’ Hiç şüphesiz ki Suriye’ye gider Esad’ı uyarırdı. Çünkü Körfez savaşında Irak’a genel başkan yardımcımızı göndermişti. Hocamız yoksa vekilleri olarak temsilcileri, öğrencileri olarak bizler varız dedik. Üst düzey yöneticiler olarak 20 civarında medya mensubu ile Suriye’ye gittik Esad’ı makamında ziyaret ederek ciddi manada uyardık, tavsiyelerde bulunduk. Muhalefetten korkmayın dedik, muhalefet oluşturun dedik. Türkiye’ye döndüğümüzde Sayın Davutoğlu’nu ziyaret ederek endişelerimizi, düşüncelerimizi aktardık, dile getirdik neyle suçlandık? ‘Esatçılıkla.’ Aradan 4,5 yıl geçti. 8 milyon Suriyeli yerinden yurdundan oldu” dedi.
SANDIK GÜVENLİĞİ ELEŞTİRİSİ
1 Kasım seçimleri öncesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sandık güvenliği konusuna değinen SP Lideri Kamalak, “Bundan 12-13 yıl önce Türkiye’nin herhangi bir köyü, ücra köşesinde ‘seçim güvenliği yoktur, burada sandık güvenliği sağlanamaz. Sandıklar başka tarafa taşınmalı’ diye hiçbir söylenti var mıydı? Böyle bir risk var mıydı? Yoktu. 12 yıl önce hiçbir hükümet yetkilisi siz Suriye’yi bir tarafa bırakın Sivas’ın doğusuna geçemezsiniz diyerek muhalefeti eleştiriyor muydu? Böyle bir tehlike var mıydı? Ama şimdi en yetkili devlet yöneticileri başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Sayın Başbakan dünya kamuoyu önünde haykırıyor ‘sizler Sivas’ın doğusuna bile gidemiyorsunuz?’ Elinizi vicdanınıza koyun bir takım muhalif milletvekilleri Sivas’ın doğusuna gidemiyorsa bu vebal, bu günah, bu sorun kimin? Ülkeyi yönetenlerin değil mi?” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.