Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SP Lideri Kamalak’tan Dokunulmazlık Yorumu

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin İl Başkanlığı kongresine katılmak üzere Çanakkale’ye geldi. Kamalak, parti binasında dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili soruyu yanıtladı.Çanakkale’de ilk olarak Truva...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin İl Başkanlığı kongresine katılmak üzere Çanakkale’ye geldi. Kamalak, parti binasında dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili soruyu yanıtladı.
Çanakkale’de ilk olarak Truva Otelinde partililerle kahvaltı yapan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ardından bir iş hanındaki İl ve Merkez İlçe Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi. Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, açılışını yaptığı parti binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Kamalak, “Yani halkın menfaatini işgal için, suç işlemek maksadıyla kullanılmaz. Suç işleyen kim olursa olsun, hukuk devletinde hesabını vermelidir. Ama böyle değil, iktidar diyor ki, ‘birikmiş şu kadar dosya var. Bir an önce bu dosyaları elden çıkarmamız ve yargıya teslim etmemiz gerekir.’ İyi de bu dosyaları niye biriktirdin bu zamana kadar? Biriktirmiş dosyayı, üste çıkmaya çalışıyor. Üstelik kanaatimce Anayasa ihlal edilerek. Çok da önemlisi asıl suçlananlar bu kapsamda yoklar. Asıl suçlananlar bir kısım bakanlardır. Bakın Anayasa değişikliği gibi işe acele diyorsunuz. ‘Efendim bizim amacımız onlar değil’ diyecek olursanız, ‘maksat burada terörü önlemek’ diyorsanız, HDP ise maksat, onun topu topu 59 Milletvekili var. Eğer teröre bulaşmış milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırmak istiyorsak, onu da 24 saatte kaldırırdın. Bu kadar gayret ve telaşeye lüzum yoktu” dedi.
‘Türkiye’nin yeni Başbakanı nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusu üzerine ise Kamalak, “Yeni Başbakan’ın gelmesinden ziyade, eski Başbakan’ın azledilmiş olması önemliydi. Eğilim yoklaması falan laftır. Binali Yıldırım beyin Genel Başkan olacağı bir yıl önceden belli değil miydi? Bunlar gündem saptırmadır. Kamuoyunu oyalamaktır diye düşünüyorum” diye konuştu. Parti binasındaki açıklamaların ardından SP Lideri Mustafa Kamalak, beraberindeki partililer ile Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesisleri Belediye Nikah salonunda partisinin il kongresine katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.