Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SP Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım:

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, siyasi partilere dair ilginç bir saptamada bulunup HDP ile MHP’nin aynı partiler olduğunu söyleyerek, “Siz birinden Kürtçülüğü, birinden Türkçülüğü bir kenara koyun...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, siyasi partilere dair ilginç bir saptamada bulunup HDP ile MHP’nin aynı partiler olduğunu söyleyerek, “Siz birinden Kürtçülüğü, birinden Türkçülüğü bir kenara koyun iki parti de aynıdır” dedi.
SP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından, bugün termal bir otelde 1 Kasım seçimleri öncesi milletvekili aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Gerçekleştirilen toplantıya SP Genel İdare Kurulu üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım’da katılırken, adayların basına tanıtılmasının ardından kürsüye çıkan Yılmaz, ilginç bir siyasi saptamada bulundu. Yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi Türkiye’nin siyasi analizini yapan Yılmaz, kendi partilerinin dışında hiçbir partinin milli bir ekonomiye önem vermediklerini savunarak iktidar ve muhalefet partilerine ekonomi politikaları üzerinden yüklendi.
Konuşmasında SP dışında bütün siyasi partilerin aynı olduğunu savunan Yılmaz, “SP dışında ister halk partisi, ister Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), ister AK Parti olsun bunların isimlerine bakmayın bunlar aynı partilerdir. Siz Halkların Demokrasi Partisini, Kürtlerin hakkını savunan bir parti olarak görmeyin. Ortada böyle bir şey yok, HDP’de kapitalist bir parti, maneviyatı öncelemez, faizi önceler ve MHP’de aynıdır. Kapitalist bir partidir. Siz birinden Kürtçülüğü, birinden Türkçülüğü bir kenara koyun iki partide aynıdır. Birisi Kürtçülüğü savunur, biri Türkçülüğü fark burada. Kürtçülüğü veya Türkçülüğü savunmak milletimizin karnını doyurmuyor. Uygulanacak politikanın faizsiz olması milletin karnını doyuruyor. Sende faizci olduktan sonra arada bir fark yok. AK Partinin muhafazakarlığını bir kenara koyun MHP’den bir farkı yok. CHP’nin solculuğunu bir kanara koyun diğer bütün her şeyi AK Parti ile aynıdır. Oda kapitalisttir, diğeri de. Ortada aslında analiz yaptığımız zaman iki parti kalıyor SP ve diğerleri” diye konuştu.
Seçimlerde hedeflerinin meclise girmek olduğunu aktaran Yılmaz, bu hedefe doğru hızla ilerlediklerini de dile getirdi.
Yılmaz’ın konuşmasının ardından milletvekili adayları da birer konuşma yaparak kendilerini tanıttı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.