Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SP Genel Başkan Yardımcısı İriş Muş’ta

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, bataklık kurutulmadan sivrisinekle mücadele edilemeyeceğini belirterek, “Terör şu anda bizim yaşadığımız zaman dilimi içerisinde 40 yılın en azgın zamanını yaşıyor” dedi.Saadet...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, bataklık kurutulmadan sivrisinekle mücadele edilemeyeceğini belirterek, “Terör şu anda bizim yaşadığımız zaman dilimi içerisinde 40 yılın en azgın zamanını yaşıyor” dedi.
Saadet Partisi Muş İl Başkanlığı’nda düzenlenen ‘Bölge Hamle Toplantısı’nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, “Terör; iç göç, mülteci sorunu, ahlaki ve manevi sahadaki talimatlar, yozlaşmalar, aile yapımızın sarsıntı geçirmesi gibi konulardır. Bu ülkemizin, ülkemiz insanının, ülkemizin dört bir tarafındaki insanının gerçek gündemidir. Dertleri bunlardır. Belki terör şu anda bizim yaşadığımız zaman dilimi içerisinde 40 yılın en azgın zamanını yaşıyor. Arap baharı, Arap pazarı derken ateş içerimize girdi, çok canlar yakıyor. Her gün ocaklar sönüyor. Bataklık kurutulmadan sivrisinekle mücadele edilemez. Elbirliğiyle hep beraber gördük” ifadelerini kullandı.
“ÇEKİÇ GÜÇ ZAMANINDA TERÖR AZMAYA BAŞLAMIŞTI”
“Bu mikrobu üreten, bu terörü üreten yapılar değiştirilmeden, o kaynaklar kurutulmadan terör kesinlikle önlenemez” diyen İriş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Siz bugün önlendi zannedersiniz, yarın daha fazlası gelir, öyle oluyor zaten. Bir pratik örnek olsun diye söylüyorum. Bundan 20 yıl önce kadar çekiç güç diye bir şey vardı. Güneydoğumuza 1990’lı yıllarda yerleştirilmiş güya serbest ara bölge olacak, oradaki geçişleri önleyecek, çok masumane fikirlerin yerleştirildiği çekiç güç vardı. Bu çekiç güç zamanında aslında terör azmaya başlamıştı. 96 yılında, 97 yıllarının başında rahmetli Erbakan Hocamız Başbakan olduğunda bu çekiç gücün ne melem bir şey olduğunu belgeleriyle terörü nasıl desteklediğini, erzak ve silah nasıl verdiğini fotoğraflarıyla, belgeleriyle birlikte mecliste gösterdi. Bu ülkenin sorunlarını ancak milli görüş zihniyeti tebliğiyle çözebiliriz. Ancak bu ülkedeki insanlarımızla mutlaka iyi diyaloglar kurarak, bölgede barışı bu ülkedeki insanlarla beraber çözebiliriz. Çok iyi biliyoruz ki bugün bu terörün kökünde 100 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de kimlerle mücadele ettiysek, yine çözüm oradadır. Yine onların elini buradan çekmeden, onların fitnelerini söndürmeden, onları bu ülkeden, bölgeden koparmadan terörü önlemek kesinlikle mümkün değildir. İşte mücadelemiz budur.”
Genel İdare Kurulu üyesi Mesut Dağ, İl Başkanı Suphi Bozkurt, Bingöl ve Bitlis il başkanları ile partililerin katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.