Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SP Genel Başkan Yardımcısı Canbay: Ekonomi durdu

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, “Televizyonlara baktığımızda pembe bir tablo gösteriliyor. Ancak piyasada gerçekten bir durgunluk var. İnsanlarımızın alım gücü yok.” dedi. Milli İttifak Malatya milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SP Genel Başkan Yardımcısı Canbay: Ekonomi durdu
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, “Televizyonlara baktığımızda pembe bir tablo gösteriliyor. Ancak piyasada gerçekten bir durgunluk var. İnsanlarımızın alım gücü yok.” dedi.

Milli İttifak Malatya milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında Malatya’da Niyazi Mısri Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin son aylarda ciddi resesyon içinde olduğunu belirtti. İnşaat sezonu açılmasına karşın bir bina temeli dahi atılmadığını ifade eden Canbay, “Malatya’da şu anda inşaat sezonu olmasına rağmen inşaat sektöründe hareket yok. Piyasada gerçekten bir durgunluk var. Televizyonlara baktığımızda pembe bir tablo gösteriliyor. Türkiye’nin büyümesi, faizlerin düşmesi ve piyasaların canlı olduğu ifade ediliyor ama caddeye indiğiniz zaman piyasanın son derece durgun olduğunu görüyoruz. İnsanlarımızın alım gücü yok.” dedi.

AKP iktidarının çalışan, emekli ve memura 3+3 maaş zammı verdiğini ancak enflasyon karşısında eridiğini ifade eden Canbay, dolayısıyla vatandaşın en tabi ihtiyaçlarını bile artık kredi kartlarından temin etmek durumunda kaldığını söyledi. Esnafların da krediler ile ayakta durmaya çalıştığının altını çizen Canbay, kredi kartlarının da getireceği yükler ile piyasanın daha da daralacağını söyledi. Bu noktada 7 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin kurtuluşu adına bir şans olduğunu belirten Canbay, isabetli bir karar ile bu faizci ve kapitalist düzenin değişmesi için halkın tercihlerini adil bir sistemden yana kullanacağından şüphelerinin olmadığını ifade etti.

SP adayı Osman Cemali Marasalı da ülkenin faiz lobisine milyonlarca lira ödediğini ve bu paranın da Müslüman ülkelerine gözyaşı getirdiğini dile getirdi. Üretmeyen bir Türkiye’nin büyümesinin mümkün olmadığını vurgulayan Marasalı, “Gelin hep birlikte bu düzeni 7 Haziran’da değiştirelim. Milli Görüş iktidarlarında olduğu gibi Türkiye’yi yeniden şahlanışa kaldırmak için Milli İttifak’a vereceğiniz destekler ile hem ülke kazanacak, hem sizler kazanacaksınız.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.