Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SP Eski Genel Başkan Yardımcısı Aydın, “Bu seçimin tek kaybedeni Saadet Partisi olacaktır”

Saadet Partisi (SP) Eski Genel Başkanı Yardımcısı Necmettin Aydın, “Bu seçimin tek kaybedeni Saadet Partisi olacaktır” açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Saadet Partisi (SP) Eski Genel Başkanı Yardımcısı Necmettin Aydın, “Bu seçimin tek kaybedeni Saadet Partisi olacaktır” açıklamasında bulundu.

SP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve 20. Dönem Zonguldak Milletvekili Necmettin Aydın, seçime günler kala yapılan anketlerde AK Parti’nin birinciliğini koruduğunu ve MHP ile meclis çoğunluğunu da sağladığını ifade etti.

Aydın, “Seçime dört gün kala anketler çerçevesinde baktığımızda tek kaybeden SP olacaktır. Ak parti yine birinciliğini korumakta, MHP ile birlikte Meclis çoğunluğu da sağlanmaktadır. Erdoğan birinci turda kazanacak görünmekte, ikinci tura kalırsa seçilmesi ittifakla garanti görünmektedir. CHP ise İnce ile hareketlenmiş görünmektedir. CHP’nin ittifak sayesinde daha fazla milletvekili çıkaracağı kesin gibi durmaktadır. İyi parti ise ilk girdiği seçimde meclise gurup kurarak gireceği kesin gibidir. BBP de en azından genel başkan seviyesinde mecliste olacaktır. Anketlerde SP 0,5 ile 2,5 arasında gösterilmektedir. Bu oranla Türkiye’nin 86 seçim çevresinin hiç birisinde milletvekili çıkarması mümkün değildir. SP bu süreçte dört büyük ilkesel yanlış yapmıştır. Birinci olarak SP seçim öncesi önce AK Parti’ye gitmiş istediğini alamayınca CHP ile ittifak kurmuştur. Yani tek ilkesi daha çok milletvekili almak olmuştur. Eğer AK Parti ile anlaşabilse idi bu gün CHP aleyhine konuşuyor olacaktı. Yani tek davaları Milli Görüş değil Meclise girmiş olmak olmuştur. Velev ki üç beş milletvekili alınsa bile bu kadar ilkesizlik olmamalı idi. İkinci olarak Milli Görüş Hareketinin bölünmesine liderlik eden Abdullah Gül’ü aday yapmak için adeta çırpınmıştır. Milli Görüş hareketini siyaseten etkisizleştirmiş, onu bölmüş bir siyasi aktörü siz aday yapamazsınız. Siyasetin bir haysiyeti vardır. Bu kadarı da olmaz. Üçüncü olarak Temel felsefesine aykırı olarak CHP gibi Manevi değerlerle sorunlu olan bir parti ile seçim ittifakı yapmak büyük yanlıştır. 86 seçim çevresinde SP’liler bu gün gece gündüz CHP için çalışmaktadırlar. SP muhtemelen hiçbir milletvekili çıkaramayacak, ancak CHP’nin en az 10-20 arası milletvekili çıkarmasına sebep olacaklardır. SP, CHP‘nin zayıf olduğu Manevi kolu, İP de Milli kolu olmuştur. Seçim sonrası hangi illerde hangi CHP milletvekillerinin SP ve İP sayesinde seçildiği belli olacaktır. Meclisteki her oylamada bu vekillerin kaldırdıkları parmaklar Milli Görüşçülerin kalbine ok gibi saplanacaktır. Dördüncü olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa Erdoğan- İnce adaylığında SP’liler ittifakın doğası gereği İnce’ ye oy vereceklerdir. İnce’nin seçilmesi halinde de herhalde en büyük Milli ve Manevi hamleleri yapmayacaktır. Hatta örtülü bir şekilde Manevi değerlere savaş açılacaktır. Bu ihtimal bile züldür. SP yalnızca sandıkta seçim kaybetmiş olmayacaktır. İşte tüm bunlarla onursuzca kaybetmiş olacaktır. Tüm sorumluluk yönetimindir. Ama en büyük zararı davamız görecektir. En büyük acıyı da samimi Milli Görüşçüler yaşayacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.