Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sözlü: "MHP, Türkiye ve milleti için vardır"

Mhp'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye Saldıranların Partisinin Misyonundan Habersiz, İdeolojik Saplantılı Kişi Ve Kesimler Olduğunu Söyledi

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sözlü: "MHP, Türkiye ve milleti için vardır"
Milliyetçi Hareket Partili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, son zamanlarda partilerinin misyonunu anlamayan, anlamak istemeyen ideolojik saplantılı kesimlerce Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yönelik saldırı başlatıldığına dikkat çekerek, "MHP, AKP’nin değil, ülkemiz ve milletimizin yanında yer almıştır" dedi.
İHA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Başkan Hüseyin Sözlü, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ülke ve milletin birliği adına hükümetin yanında yer aldığını, teröre ve FÖTE’ye karşı ortak bir dil geliştirerek gerekli adımların hayata geçirilmesi için çalıştığını vurguladı.
Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini kaydeden Sözlü, milletin birliğe ve vatanın bütünlüğüne yönelik çok yönlü saldırıların olduğu bir dönemle kısır siyasi kavgaların bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi.
"Sayın Bahçeli’nin duruşu milli menfaatin yanında yer almaktır"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin, geçmişten bugüne sürdürdüğü misyonu gereğince devletin bölünmez bütünlüğü ve üniter yapının korunması için fedakarlıklar yaptığını ve bugün de aynı şeyi yaptığını ifade eden Sözlü, şöyle devam etti:
"AKP ile geçmişte gergin dönemler yaşadık. Yerelde ben halen de yaşıyorum. Ama, ülke ve vatan sözkonusu olduğunda bunların bir önemi yok. Genel başkanımızın Türkiye’nin içinde bulunduğu olağanüstü durumdan çıkardığı bir sonuç var. Milli birliğimize ve ülkemizin bütünlüğüne yönelik bir tehdit olarak gördüğü terörle mücadele ve FETÖ kalkışmasına karşı ortak dil geliştirip hayata geçirilmesi konusunda hükümete yakın durmayı tercih etti. Yani ülkesi ve milletinin tarafını seçti. Neticede terörle mücadelede hükümet de, 15 yıllık deneme yanılmalardan sonra terörle mücadelede MHP’nin çizgisine gelmiş durumda. Genel Başkanımız da hükümetle en azından bu konuda mutabakat dili geliştirdi ve biz bunu görüyoruz, anlıyoruz. Ama HDP’nin seçimlerden sonra ortaya serdiği gerçek yüzünü halen görmek istemeyen, anlamayan kesimler var. Neticede terörlü mücadelede herkes aynı noktada değil. Ve bunlar genel başkanımıza ve dolayısı ile partimize saldırıyorlar. Sayın Devlet Bahçeli’nin duruşu AKP yandaşlığı değil milli menfaatin yanında yer almaktır."
"Partimiz, genel kurul sürecinden daha da güçlenerek çıkacak"
Bugün Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye saldıranların aslında uzun vadeli bir plan kapsamında MHP’ye saldırdığını da savunan Sözlü, "İleri ki dönemde MHP’yi bölüp parçalama planları var. Bu yüzden Sayın Bahçeli’ye ve partimize saldırıyorlar. Biraz da ideolojik gerekçelerde bunu yapıyorlar. Devlet Bahçeli liderimizdir ve şahsına yapılan saldırı partimize yapılmıştır. Genel başkanımız kongre sürecini başlattı. Bu sürecin Türkiye’nin iç dinamikleri ve genel siyasete de etkisi olacaktır. Genel başkanımız kan tükürüp kızılcık şerbeti içiyor. Genel başkanımızın bu tavrını, duruşunu gördükten sonra hiçbir genel kurul delegesi farklı bir tavır koymaz. Çünkü ülkemiz olağanüstü şartlar yaşıyor, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. MHP, Türkiye ve milleti için vardır. Partimiz, genel kurul sürecinden birlik içinde daha da güçlenerek çıkacaktır" dedi.
2017 yılının kendisi için belediye hizmetleri noktasında çok yoğun bir sene olacağının altını çizen Sözlü, il ve ilçe kongrelerinin siyasetin ruhuna, demokratik kültüre uygun, birlik, beraberlik içinde gerçekleşeceğine yürekten inandığını, partiye hizmet ve destek noktasında üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.