Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Sözde profesör müsveddesi!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, darbe girişiminden 1 ay önce, cemaatin internet üzerinden yayın yapan kanalında darbeyi çağrıştıran ifadelerde bulunan ve 'sokağa çıkma yasağı olsa kimsenin sokağa çıkmayacağını' savunan Prof. Dr. Osman Özsoy'a sert tepki geldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Sözde profesör müsveddesi!'
SÖZDE PROFESÖR, PROFESÖR MÜSVEDDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü konuşmasında, "Artık bir yandan ülkemize ve milletimize yönelen bu hain saldırının müsebbiplerinden hesap sorma bir yandan da muhasebe yapma zamanıdır. Bir tane sözde profesör, profesör müsveddesi ‘çıkmazlar sokağa, öyle zannedildiği gibi değil’ diyor. Onlar bu milleti tanımamış, bu milletin ruhu ile özdeş olmamış. Ama ben milletime inanmıştım. Milletime inandığım için milletimi meydanlara havalimanlarına davet etmiştim. Fakat Rodos adına giderek, başka yerlere giderek değil, ‘sizin içinizde olacağım’ demiştim. İstanbul Atatürk Havaalanına indiğimizde, terminalin önüne onbinlerce insanın 3 saat içinde nasıl toplandığını görmüştüm. Bu millet büyük millet, imanı güçlü bir millet. Örneğini gördük. Darbeler tarihi bu milleti farklı yazacak, farklı anlatacak. Böyle silahlar, F-16’lar, tanklar yürüyecek, elinde bayrağı ile ona karşı duracak bir millet. Başka yerde yok böyle bir millet" dedi.

ÖZSOY NE DEMİŞTİ?

Prof. Dr. Osman Özsoy, darbeden 1 ay önce yaptığı konuşmasında "Bu ülkenin geleceği inanılmaz aydınlık. Bu süreçlerin tamamını bitirmek çok kolay. Bu süre çok yakın sürede Allah'ın izniyle sona erecek" diyor.


"PROFESÖR OLACAĞIMA KEŞKE ALBAY OLSAYMIŞIM"

Konuşmasında, "Türkiye'ye bir şey olmaz. Ben profesör olacağıma keşke bir Albay olsaymışım mesela. Bu süreçte daha çok katkım olurdu" diyen Özsoy "Nasıl katkınız olurdu" sorusuna şöyle yanıt veriyor... "Söyledim bitti. Geri dönmeyeceksin cümlelere. Bir albay olacaktım ben bu ülkeye daha çok hizmet ederdim. Güneydoğu'dan şehitler geliyor mesela. 550'e yaklaştı" diye yanıt veriyor.

"DARBE OLSA HOCALAR NAMAZA BİLE GEÇMEZ KORKUDAN"

Özsoy, iktidarın yüzde 50 desteğe de güvenmemesi gerektiğini belirtip şöyle konuşuyor:

"Bu iş gitmez. Yüzde 50 desteği falan iplemeyin. Ben siyaset bilimi profesörüyüm ya. Alt yazı geçin televizyon kanallarından yarın sokağa çıkma yasağı var diye bakın sokağa çıkıyorlar mı? Bütün darbeler cuma günü oluyor. Hocaların evleri cami avlusundadır. Namaza bile geçmezler korkularından. Türkiye'de insanların demokrasi için sahaya çıkmak gibi bir hassasiyeti yok. Bunlar kuru kalabalıklar. Yine 3 tane yürekli komünist Taksim Meydanı'nı zorlayacaktır. Bir tane sağcı aydın bile çıkmayacaktır" diye konuştu.

"HİZMET HAREKETİNDEKİ ARKADAŞLARI ÇOK YOĞUN GÜNLER BEKLİYOR"

Özsoy, konuşmasının başka bir yerinde ise "Her şeyi televizyon ekranlarından söylemek zorunda değiliz. Bu kadarını söylüyorum ben. İnsanlık sahipsiz değil. Çok güzel günler geliyor. Hizmet hareketindeki arkadaşları çok yoğun günler bekliyor. İnsanları ellerinden tutup tutup getireceklere okullara. Bir tane falso çıkmadı. Ben teşekkür ediyorum" diyor.

Özsoy'un 1 ay önce söylediği iddia edilen sözlerinin sosyal medyada tartışma yarattı ve akılllara 'Olacakları biliyor muydu?' sorusunu getirmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.