Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Soruşturma Komisyonunda telefon joker hakkını kullandıysanız kimi aradınız?'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te açıklamalarda bulundu, Vural, ayakkabı kutularına paraların polis tarafından konduğunun söylendiğini hatırlatarak, paraların faiziyle birlikte polislere değil Reza Zarrab ve bakan oğullarına iade...

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Soruşturma Komisyonunda telefon joker hakkını kullandıysanız kimi aradınız?'
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te açıklamalarda bulundu, Vural, ayakkabı kutularına paraların polis tarafından konduğunun söylendiğini hatırlatarak, paraların faiziyle birlikte polislere değil Reza Zarrab ve bakan oğullarına iade edildiğini ifade etti. "Gerçekten bavulla getirdiler, bavulla götürdüler." diyen Vural, savcıya 1 milyon lirayı bir insanın neden evinde bulundurduğunu sordu.

"Polis tarafından paraların taşınma görüntüsi var" diyen medyaya seslenen Vural, "Nerde vicdanınız? Hani montajdı, Adli Tıp montaj olmadığını söyledi. Hani hükümete darbeydi, Meclis soruşturması var. Algı operasyonuyla çarpıtmak istediler. O paraları polis koymuştu demişlerdi. Paraları polis koymuşsa niye polislere iade etmediler, Hazine'ye kaydetmediniz? Şimdi bununla ilgili hangi paralel yalanları uyduracaksınız?" diye konuştu.

Rüşvet ve yolsuzluk yapanların hesap vermesinin gerekli olduğunu dile getiren Vural, "Ama rüşveti ve yolsuzluğun üzerini örtmek için dini ve manevi değerlerimizin kullanılması, milletin yardımseverlik duygularının kullanılması daha büyük yolsuzluktur, arsızlıktır. Rüşvet ve yolsuzluğu bizim manevi değerlerimizi kullanarak üzerini örtmek istemesi açıkçası bir inanç hortumculuğudur." şeklinde konuştu.

Paraların Kızılay'a bağışlanmasını da değerlendiren Vural, "Böyle bir kepazelik olur mu?" diye sordu. Kızılay'ın haram para ile kirletilmesinin rüşvet ve yolsuzluk ötesi olduğuna dikkat çeken Vural, "Kızılay gibi böylesine mukaddes bir kurumun bu kirli ilişkilere, haram paracılara ve kirli emellere alet edilmesi değer yolsuzluğudur. Asıl amacı rüşvet ve yolsuzluğun üzerini örtmek amacıyla Kızılayı bir araç olarak kullandıkları için Kızılay bu bağışı onların yüzlerine çarpmalıdır." ifadelerini kullandı.

Hayırsever Reza'nın adının temize çıkarılması, Kızılay adı üzerinden meşrulaştırılmak istendiğini vurgulayan Vural, milletin vicdanının kanatılmasına izin verilmemesini istedi. Meclis Soruşturma Komisyonu'nun, kararını havadan sudan şeylerle 5 Ocak'a ertelemesini de eleştiren Vural, dönemin başbakanının bilgilerini komisyonda açıklaması gerektiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun sürekli kol, baş koparmaktan bahsettiğini ifade eden Vural, bugüne kadar ne yapıldığını sordu. "Koparacaksan kopar, kime mesaj veriyorsun. Bırak koparmayı, hesap vermeyi sağlasaydınız. Yargıdan kaçmasaydınız." diyen Vural, "Ortada hukuk mu kaldı? 17/25 Aralık'a takipsizlik kararı verdiriyorlar, Parlamentoda da Meclis soruşturması devam ediyor. Müdahil olmadık diyorsunuz, peki Komisyon Başkanı karar günü kaç defa odadan çıkıp birileriyle görüştü? AKP'li komisyon başkanı kimlerle kaç defa görüştü? AKP Grup Başkanvekilleriyle görüşüldü mü görüşülmedi mi? Komisyon Başkanı ile saray arasında bir telefon trafiği yaşandı mı, yaşanmadı mı? Sahi karar için toplanmışsınız, karar vereceksiniz Yüce Divana gitmeli mi gitmemeli, bu sorunun cevabını vereceksiniz. Bu sorunun cevabını verecekseniz joker hakkınızı niye kullanıyorsunuz? Hangi joker hakkını kullandınız? Telefon joker hakkını mı kullandınız? Telefon joker hakkını kullandıysanız kimi aradınız? Bu sorunun cevabını siz vereceksiniz, başkaları vermeyecek ki. Maalesef Meclis Soruşturma Komisyonu üyeleri, belli ki bazı güçlerin baskısı altında. Pazarlıklar var." dedi.

AKP iktidarının sürekli kandırıldığını söylediğini dile getiren Vural, "Bunları bir elma şekeri ile kandırırlar." ifadelerini kullandı. Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Vural, "Bir zamanlar Ortadoğu'nun lideri olduğunu söyleyenler tornistan etmeye başladı. Başbakan Yardımcısının kıdemli muavini, 'bazı ülkelerin yöneticileri ile Hükümetimiz arasında soğukluğu hissettik' diyor. Hani Ortadoğu'nun lideriydiniz? Demek ki Ortadoğu'da, AK Parti döneminde Türkiye iyi ilişkiler kuramadı. İslam dünyasının lideri diye geldiler, şimdi 'tülbent ıslandı' diyerek, bu rezil politikalarının Türkiye'yi düşürdüğü bu bataklık karşısında şimdi bunu söylüyorlar. 'Ey Sisi' diyenler, darbeci olarak suçlayanlar, şimdi Sisi ile ilişkiler kurulması gerektiğini söylüyor. Kardeşim Esad diyordu, sonra Esed dedi, şimdi Esad'a döndü. Bunlar, sürekli olarak birileri tarafından kandırıldıklarını söyleyerek mağdur edebiyatı yapıyor. Bu kadar saf hükümete bırakın devleti, bunlara kreş bile teslim edilmez. Bunları bir elma şekeri ile bile kandırırlar. 'Safmışız, Rabia meydanındakiler bizi kandırmış, asıl darbeciler Sisi karşıtlarıymış' diyeceksiniz. Nerede sizin rabia işaretiniz, dört işaretiniz? Özgür Suriye ordusu bizi kandırdı, asıl darbeciler onlar mı diyeceksiniz?" diye konuştu.

Öcalan'ın, 2015 yılının nisan ayında PKK kongresine katılacağı iddialarıyla ilgili bir soruya ise Vural, "AK Parti ile PKK arasında mutabakat sağlanmıştır. Milletin çözüm ve müzakere taslağından haberi yok. Mesele, 2015 seçimlere kadar geçecek bu süre içerisinde topluma umut tazeleyip, bu süreç içerisinde terörist başının serbest kalmasını, devletin ve milletin etnik kimliklere dayalı bölünme sürecini hızlandıracak özerklik taleplerinin meşrulaştırılmasını kapsayan bir mutabakat metni hazırlanmıştır. Ey Davutoğlu, yüreğin varsa, PKK ile vardığın anlaşmayı açıkla. Eğer meşruiyetini milletten alıyorsan, bir silahlı terör örgütünü muhatap alarak taslak imzalamışsan, bunu millete açıklamak namus ve şeref borcunuzdur. Milletten kaçmayın, bu milletin 40 bin kişinin katilini affettiren böyle bir müzakere taslağına karşı elbette milletin söyleyeceği son söz olacaktır ve vardır." karşılığını verdi.

"Kandil biliyor, İmralı biliyor ama Arınç bilmiyor." diyen Vural, "Silahlı yapamadıklarınızı, silahsız mı yapacağınızı zannediyorsunuz. Silah bırakma meselesi propaganda aracı olarak kullanıyorlar." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.