Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sorgun: “Terör örgütleri gözümüzü boyamasın”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, Türkiye’nin zor günler geçirdiğini belirterek, “Ülkemiz içeride ve dışarıda zor günlerden geçiyor. Biz çeliklenmiş bir milletiz ve biz son çeliklenmeyi 15 Temmuz’da...

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, Türkiye’nin zor günler geçirdiğini belirterek, “Ülkemiz içeride ve dışarıda zor günlerden geçiyor. Biz çeliklenmiş bir milletiz ve biz son çeliklenmeyi 15 Temmuz’da yaptık. Türkiye terör örgütleri ile kıskaca alınmak isteniyor. PKK, DAEŞ, DHKP-C, YPG hepsi bir kukla” dedi.
AK Parti Ordu İl Başkanlığı tarafından il ve ilçe düzeyindeki çalışmaları gözden geçirmek, teşkilatlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlamak, örnek çalışmaları duyurmak, sorunları tahlil etmek, yerel ve genel hizmetleri gözden geçirmek amacıyla “Genişletilmiş İl Danışma Meclisi” toplantısı yapıldı. AK Parti Ordu İl Başkanlığı’nda yapılan “Genişletilmiş İl Danışma Meclisi” toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı ve Metin Gündoğdu, AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, ilçe belediye başkanları, il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

“Terör örgütleri bir kukla”
Sorgun, Türkiye’nin zor günler geçirdiğini belirterek bu durum karşısında dik durulması gerektiğini söyledi. Terör örgütlerinin bir kukla olduğunu ifade eden Sorgun, “Ülkemiz içeride ve dışarıda zor günlerden geçiyor. Biz çeliklenmiş bir milletiz ve biz son çeliklenmeyi 15 Temmuz’da yaptık. Türkiye terör örgütleri ile kıskaca alınmak isteniyor. PKK, DAEŞ, DHKP-C, YPG hepsi bir kukla. DAEŞ dediğimiz şey dünyanın her yerinden insan toplanmış, kültürleri ayrı, dilleri ayrı, dinleri ayrı, mezhepleri ayrı, meşrepleri ayrı her şeyleri ayrı. Ama bir yıl içinde eğitimden petrol çıkarmaya her şeyi öğrenmişler ’kim öğretti size bunları?’ Patronları. FETÖ’nün patronu kimse PKK’nın patronu aynı, DAEŞ’in patronu aynı, DHKP-C’nin patronu aynı, YPG’nin patronu da aynı. Sakın bunlar bizim gözümüzü boyamasın. O yüzden biz içeride taş gibi olacağız. Onun için önümüzde bir mekanizmayı değiştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Sistemin adı değil içeriği önemli”
Konuşmasında anayasa değişikliğine de değinen Sorgun, sistemin adından çok içeriğinin önemli olduğuna vurgu yaparak, “Önümüzdeki günlerde önümüze anayasa değişikliği gelecek. Adı başkanlık olur, ’cumhurbaşkanlığı’ olur. Adından ziyade içeriği önemlidir. Zaten biz bunun adımını attık. Zaten halk seçiyor” şeklinde konuştu.
Toplantı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.