Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Hırsi’den İBB’ye taziye ziyareti

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde en fazla olayların yaşandığı yerlerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye binasını ziyaret eden Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur Farah Hırsi, Belediye Taziye Anı Defteri’ni imzalayarak,...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde en fazla olayların yaşandığı yerlerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye binasını ziyaret eden Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur Farah Hırsi, Belediye Taziye Anı Defteri’ni imzalayarak, şehitlerin fotoğraflarının olduğu panonun önüne karanfil bıraktı.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi sonrasında en fazla zarar gören yerlerin başında gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yurtiçi ve yurt dışından taziye ziyaretleri devam ediyor.
Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur Farah Hırsi, İstanbul Büyükşehir Belediye binasına gelerek, Başkan Kadir Topbaş’a taziye dileklerinde bulundu. İlk önce darbe girişiminin yaşandığı gece şehit olan vatandaşların fotoğraflarının yer aldığı panonun önüne karanfil bırakan Hırsi, daha sonra Belediye Anı ve Taziye Defteri’ni imzaladı. Kısa bir açıklama yapan Hırsi, “Allah Türk hükümetini ve halkını korusun ve muhafaza etsin. Somali 150 sene önce İstanbul tarafından yönetilen bir yerdi. Ben ümit ediyorum ki İstanbul’un İslam dünyasındaki etkisi ve liderliği inşallah devam eder ve Somali’de İstanbul yönetiminin bir parça olarak devam etsin” dedi.
“Zafer milletin, galibiyet Allah’ındır”
Başkan Topbaş ve Nur Farah Hırsi daha sonra basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Bakan Hırsi ile yaptığı konuşmada şunları söylediği öğrenildi:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla vatandaşlarımız iman birliğiyle ve İstanbul’un dört bir yanında dışarıya çıktı ve tanklarla ve uçaklarla karşı karşıya geldi. Halk iradesine Allah’ın izniyle başka hiçbir güç karşı çıkamaz. Zafer milletin, galibiyet Allah’ındır. Bu dünyaya bir örnek olarak yansıdı, dünya insanlık tarihinde görülmemiş bir insanlık duruşu sergilendi. Gelen bir ziyaretçi, 3 sene önce bu olsaydı Mısır’daki darbe olamazdı dedi. Bütün insanlık bir duruş örneği gördü ve bundan sonra hiçbir ülkede darbe girişiminde halkı göz ardı edemeyecek. Tabi kimse güçlenen bir Türkiye’yi istemiyor. Sayın Cumhurbaşkanı gibi korkusuz ve iradeyle devam eden bir liderimiz var. Doğru bildiğinden şaşmayan ve sözünü esirgemeyen bir liderimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızla 43 yıldan bu yana birlikteyiz. Bütün hedefimiz insanlığa hizmet etmek, ülkeyi, Türkiye’yi geleceğe taşımak ve dünyaya mutluluğun ve huzurun gelmesine katkı sağlamak. Şunu açık söyleyebilirim ki bu FETÖ’nün aklının yetebileceği bir iş değil, başka bir üst akıl var.”
"Somali’deki FETÖ’ye ait okullar hükümet tarafından kapatıldı"
Program sonrasında Başkan Topbaş, Bakan Hırsi’yi makamında konuk etti. Başkan Topbaş ve Bakan Nur Farah Hırsi uzun süre sohbet etti. Sohbet sırasında iyi dileklerini ileten Hırsi’nin Somali’de faaliyet gösteren FETÖ’ye ait okulların Somali hükümeti tarafından kapatıldığını söylediği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.