Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyasi partiler arası bayramlaşma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, “Şu anda Suriyeli annelerin Türkiye’de yaptığı doğum sayısı 160 bin civarında. 160 bin çocuk bu bayrağın altında doğdu ve bu ülkenin sokaklarında büyüyor. Gönlümüz doğduğu...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, “Şu anda Suriyeli annelerin Türkiye’de yaptığı doğum sayısı 160 bin civarında. 160 bin çocuk bu bayrağın altında doğdu ve bu ülkenin sokaklarında büyüyor. Gönlümüz doğduğu yerde hayatını şekillendirmesi. Ama kader bazen doğduğun yerden ziyade güven duyduğun adreste yaşamana neden oluyor. Bunun her türlü değerlendirmesi yapılacak, kamuoyu ile tartışılacaktır” dedi.
AK Parti’nin, Ramazan Bayramı dolayısıyla partiler arası bayramlaşması AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Partileri kabul eden heyette AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Taciser İçyer, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdülkerim Buğra Şimşek yer alıyor. Saadet Partisi, BBP ve DSP heyeti AK Parti’nin bayramını kutlamak için genel merkeze geldi. Müezzinoğlu ziyarete gelen partilerle sohbet edip çikolata ikram etti.
Müezzinoğlu, terörle mücadelenin ülke olarak verdiğimiz bir mücadele olduğunu belirterek, “İnşallah başarılı bir şekilde sona erecek bu. Büyük ülke olmak, büyük millet olmak tabii ki süreçlerde fedakarlıklar da gerektiriyor. Bu milletin tarih sürecinde de büyük millet olmanın zaman zaman sıkıntılarını yaşıyor. Birileri terör örgütünü maşa olarak kullanıyor. Milli birlik ve beraberlik içinde hep birlikte üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.
Suriyeli mültecilerin vatandaşlığa alınması konusuna değinen Müezzinoğlu, “Burada mağdur olan vatandaşlar var. Suriyeli kardeşlerimize vatandaşlık konusu esasında tartışılıyor. Ben bir Balkan göçmeniyim. Dolayısıyla burada 5 yıldır misafir ettiğimiz insanların bu ülkenin değerleri ve bayrağıyla örtüşecek ve bu talebi olanları bir zenginlik olarak görmek gerekir. Şu anda Suriyeli annelerin Türkiye de yaptığı doğum sayısı 160 bin civarında. 160 bin çocuk bu bayrağın altında doğdu ve bu ülkenin sokaklarında büyüyor. Gönlümüz doğduğu yerde hayatını şekillendirmesi. Ama kader bazen doğduğun yerden ziyade güven duyduğun adreste yaşamana neden oluyor. Bunun her türlü değerlendirmesi yapılacak, kamuoyu ile tartışılacaktır. Ben bu ülkenin vicdanına teslim olan herkese sahip çıkılmasından yanayım” diye konuştu.
DSP Genel Başkan Yardımcısı Özdil ise, Suriye’den vatandaşlık sürecinin doğru bir yaklaşım olmadığını ifade ederek, “Bununla ilgili kaygılarımız var. Çünkü bu ileride Türkiye’de sosyal, siyasal, etnik ve ekonomik alanda sıkıntılara neden olacaktır. Arzu edilen her ülke vatandaşının kendi doğduğu topraklarda barış ve demokrasi içerisinde, huzurlu ortamda yaşamasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.