Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyaset Akademisi “Büyük Güç Türkiye” Eğitim Programı Başlıyor

Ak Parti Ar-ge Başkanlığı'nın 81 İlde 17. Kez Düzenleyeceği 'siyaset Akademisi Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı' Temmuz Ayında Başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siyaset Akademisi “Büyük Güç Türkiye” Eğitim Programı Başlıyor
AK Parti AR-GE Başkanlığı’nın 81 ilde 17. kez düzenleyeceği ’Siyaset Akademisi Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı’ Temmuz ayında başlıyor.
Siyasi ve idari yapıların tartışılacağı, bilgilendirileceği, özellikle dünyadan örnekler ile somut uygulamalara dayalı bir akademi programı müfredatından oluşan eğitimde; dersler teorik ve uygulamalı olarak dört temel başlık altında, yaklaşık 60 alt başlık olarak toplandı. 10 hafta boyunca haftada en az 14 saat ders takip edecek olan katılımcılar, Türk Siyasetine Giriş, Siyasal Sistemler ve İdeolojiler, Siyasal Strateji ve İletişim Becerileri başlıklarına ek olarak bu yıl Deneyim Paylaşımları bölümünde daha fazla tecrübe ve siyasi hikayeye birinci ağızdan şahit olma şansını elde edecek. En az iki eğitim başlığında uygulanacak olan uzaktan eğitimin de yer aldığı akademi; akademisyenler, siyasiler, kanaat önderleri ve uzmanların katkıları ile hazırlandı.
"SİYASİ KİMLİK GÖZETMİYOR"
AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "AK Parti AR-GE Başkanlığı, toplumsal sorunları tanımlayıp halkın beklenti ve ihtiyaçlarına göre çözümler geliştirmek ve bunu toplumdan uzak bir şekilde değil, toplumun içerisinde yer alan kişiler, kurumlar ve diğer aktörlerle birlikte yapmayı hedefleyen bir birim olarak kurulmuştur. Bu çerçevede, partimizin bilgiye önem vermesi gereği olan her alanda her tür araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütmekteyiz. Geniş kapsamlı faaliyetlerimizden biri olan Siyaset Akademisinin; seçmenlerin partimizle bağını kuvvetlendiren, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artıran yönü vardır. Ayrıca katılımcıların tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika gibi alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirilmesine öncülük eder. Akademi bu eğitim faaliyetlerini, teşkilatlarımız aracılığı ile bütün Türkiye’ya yayar. Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireyler olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir" denildi.
BAŞBAKAN BELGE VE PLAKET VERİLECEK
Siyaset Akademisinde derslere devamlılığın önemi vurgulanırken, şu ifadelere yer verildi: "Devamsızlık sınırını yüzde 20 ile sınırlamayı uygun gördük. Dönem sonunda ülke genelinde aynı anda yapılacak olan sınav sonucunda ilk bazında ilk üç sıralamasına giren katılımcılarımıza Genel Merkezde Sayın Başbakanımız tarafından başarı belgeleri ve plaketleri verilecektir. Türkiye genelinde birinci olan katılımcımız için ise farklı sürprizlerimiz olacaktır. AK Parti Siyaset Akademisi’ne katılmış olmak bundan sonraki dönemlerde, AK Parti teşkilatlarında görev alma sürecinde önemli bir farklılık oluşturacaktır."
AK KÜTÜPHANE
AK Parti AR-GE Başkanlığı, Siyaset Akademisi ile beraber, AK Kütüphane uygulamasına da devam ediyor. AK Kütüphane, yerli ve yabancı bilgi kaynaklarını koleksiyona katarken okuyucularına da hizmet veriyor. Koleksiyonda kitapların yanında, ansiklopediler, sözlükler, almanaklar, kronolojiler, rehberler, kaynakçalar gibi referans kaynakları, basılı ve elektronik süreli yayınlar, VCD-DVD’ler, tezler, makaleler ve raporlar bulunuyor. 2009 yılında 3 bin 500 bilgi kaynağıyla hizmet vermeye başlayan kütüphane, 2015 yılı sonunda koleksiyondaki bilgi kaynağı sayısını 20 bine ulaştırdı. AK Parti AR-GE Başkanlığı, hem sosyal ve siyaset bilimleri alanında yapılacak bilimsel çalışmaları desteklemek hem de AK Kütüphanenin tanıtımını yaparak bilim insanları tarafından kullanılırlığını artırmak amacıyla Sosyal Bilimler Teşvik Ödülü de veriyor. AK Parti hakkında yurt içinde ve yurt dışında yayınlanan bilimsel makale, tez, kitap ve belgesel türü çalışmalara para ödülü ile birlikte makaleler ulusal veya uluslararası veritabanlarında indekslenen dergilerde yayımlanması ve tezlerin YÖK ve dengi kurumlarca onaylanması için teşvik ediliyor. Öte yandan, 2016 yılı için projelendirilen Sesli Kütüphane çalışmaları da, engelli vatandaşlara yönelik olarak faaliyet gösterecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.