Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivil memurların askerlerle birlikte içtimaya alındığı iddiası Meclis'e taşındı

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, sivil memurların TSK'ya bağlı birlik ve kurumlarda içtimaya çıkarıldığı yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından yazılı olarak...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, sivil memurların TSK'ya bağlı birlik ve kurumlarda içtimaya çıkarıldığı yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Özel, "Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birlik ve kurumlarda çalışan sivil memurların askerlerle birlikte içtimaya alındığı, hatta yanaşık düzen eğitimi verildiği ve tören yürüyüşlerine dâhil edildikleri, çok sayıda sivil memur ve yakını aracılığıyla tarafıma iletilmiştir." dedi.

Bu çerçevede Özel, şu soruları yöneltti:

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birlik ve kurumlarda çalışan sivil memurların askerlerle birlikte içtimaya alındığı, hatta yanaşık düzen eğitimi verildiği ve tören yürüyüşlerine dâhil edildikleri iddiaları doğru mudur? Eğer doğru ise, iddialar hakkında herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

Bu iddialar hakkında Bakanlığınıza ulaşmış herhangi bir şikayet veya yapılan şikayetlere ilişkin resmi bir bilgilendirme söz konusu mudur? Varsa, konuyla ilgili olarak herhangi bir işlem veya resmi yazışma yapılmış mıdır?

TSK’ya bağlı birlik ve kurumlara, konuyla ilgili olarak yazılmış herhangi bir emriniz var mıdır? Varsa, emrinize rağmen konuyla ilgili şikâyetlerin halen mevcut olmasının nedeni nedir? Bu durum tarafınızca nasıl değerlendirilmektedir?

Şikâyetlerin devam ediyor olması, yayınlanmış emrinizin uygulanmasına yönelik idari bir zafiyet olduğunu mu göstermektedir?

İddia edildiği şekliyle sivil memurların asker kişi gibi içtima faaliyetlerine katılmaya zorlanmasının hukuki temeli var mıdır?

TSK’da çalışan sivil memurlar hakkında hangi mevzuat hükümleri uygulanmaktadır?

Söz konusu iddiaların araştırıldıktan sonra sivil memurların içtimaya çıkmaması için ilgili mevzuatta değişiklik yapılması yönünde bir girişiminiz olacak mıdır?
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.