Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SGK Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.SGK Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
SGK Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, SGK’nın üç önemli süreci olduğunu belirterek, bunların sürdürülebilirlik, vatandaş memnuniyeti ve mali disiplin olduğunu anlattı. Bu zamana kadar yapılan ve önümüzdeki dönemde gerçekleşecek olan düzenlemeleri de aktaran Soylu, “Türkiye bir taraftan yeni anayasaya doğru bir adım atmaktadır. Yeni anayasa yeni bir sistemdir. Önemli olan sistem kurmaktır. Bugünkü SGK sistemimizde çok önemli kurulan bir sistemin başarı hikayesidir. Yeni anayasa da öyle olacaktır. Çünkü toplumu insanların, bizatihi ülkelerin, toprakların talepleri vardır. Bu taleplerin karşılanması esastır. Bugün bunun üzerinden bunu karşılayabildiğimiz surece gelecek nesillere olan borçlarımızı, sorumluluklarımızı yerine getirebileceğimiz anlayışını taşıyorum. Birçok reform gerçekleştirilecek ve adım atılacaktır” dedi.
Bakan Soylu’nun konuşmasının ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri taleplerini dile getirdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bedevi Palandöken, toplantının önemine dikkat çekerek, “Esnaf ve sanatkar önemli. 2 milyona yakın Bağ-Kurlu’nun temsil edildiği bir alan. Üç kurumun birleşmesine rağmen Bağ-Kurlu, SSK’lı, Emekli Sandığı diye ayrım devam ediyor. Biz bu ayrımcılığa karşıyız. Bu norm birliği niye yapıldı? Bu adaletsizlik neden devam ediyor? Eminim ki Sayın Bakanım bu sıkıntılarımızı halledecek. En yüksek primi biz ödeyeceğiz. Bağ-Kurlu ödeyecek. En az emekli aylığı Bağ-Kurlu" diye konuştu.
En bağrı yanığın kendileri olduğunu söyleyen Palandöken, Bakan Soylu’dan seslerini duymalarını istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.