Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SGK çilesi yaşayan Bursa Milletvekili Bennur Karaburun o yılları anlattı

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK’ya ilişkin açıklamalarını eleştirerek, "1996 yılında yaşadığım trafik kazası sonrası tedavi sürecim çok sıkıntılı...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SGK çilesi yaşayan Bursa Milletvekili Bennur Karaburun o yılları anlattı

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK’ya ilişkin açıklamalarını eleştirerek, "1996 yılında yaşadığım trafik kazası sonrası tedavi sürecim çok sıkıntılı geçti. Tedavi masraflarımı karşılayabilmek için ailem iki daire satmak zorunda kaldı. Annem ve babam ilaç satın alabilmek, ameliyat malzemesi için sabahın erken saatinde kuyruğa giriyordu" dedi.

"SSK hastanelerinde bir yatakta iki kişi yatardı. Hastaneler pislik içindeydi. Hastaneye giden sağlıklı insanlar bile hasta olur gelirdi. Bunları birebir yaşadık. Kemal Kılıçdaroğlu SSK’yı batırmadıysa, biz bunları niye çektik?" diye soran Karaburun, "Kılıçdaroğlu’nun Genel Müdürlüğü döneminde SSK ve bağlı hastanelerin durumunu bizzat yaşadım. 1996 yılında geçirdiğim trafik kazası sonrası tedavi süreci hayli sıkıntılıydı" şeklinde konuştu.

Ailesinin sosyal güvencesi olmasına karşın sağlık giderlerini karşılayabilmek için iki dairelerini sattıklarını, anne ve babasının ilaç satın alabilmek için sabahın erken saatlerinde kuyruğa girdiğini ifade eden Karaburun, "Sayın Kılıçdaroğlu, ’SSK’yı ben batırmadım’ diyor. Eğer siz batırmadıysanız biz niye bu kadar zorluk çektik?" ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarları döneminde sağlık alanında çok önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini hatırlatan Karaburun, şehir hastanelerinin açıldığını, aile hekimliği sisteminin geliştirildiğini, ilaca ve tedaviye ulaşımın kolaylaştığını anlattı.

Karaburun, şöyle devam etti: "O dönemde SSK hastanelerinde bir yatakta iki kişi yatardı. Hastaneler pislik içindeydi. Hastaneye giden sağlıklı insanlar bile hasta olur gelirdi. Biz bunları birebir yaşadık. Bu sebeple vicdanen bunları açıklama gereği duydum. Kemal Kılıçdaroğlu SSK’yı batırmadıysa, biz bunları niye çektik? Kılıçdaroğlu’na bunu sormak istiyorum. Elhamdülillah şimdi herkes istediği hastanelere gidebiliyor, doktorunu seçebiliyor. Ama 1996 yılında böyle bir şansımız yoktu."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.