Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SETA’dan "Kuruluşundan Bugüne AK Parti" Sempozyumu

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) "Kuruluşundan Bugüne AK Parti" sempozyumunda AK Parti’nin siyasal, hukuki, toplumsal, ekonomik ve kültürel alanlardaki siyasetini tüm boyutlarıyla ele alacak. 14 Ağustos’ta ATO Congresium’da gerçekleştirilecek olan sempozyumun açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2018 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2018 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SETA’dan "Kuruluşundan Bugüne AK Parti" Sempozyumu

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) "Kuruluşundan Bugüne AK Parti" sempozyumunda AK Parti’nin siyasal, hukuki, toplumsal, ekonomik ve kültürel alanlardaki siyasetini tüm boyutlarıyla ele alacak. 14 Ağustos’ta ATO Congresium’da gerçekleştirilecek olan sempozyumun açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

SETA "Kuruluşundan Bugüne AK Parti" sempozyumunda AK Parti’nin siyasal, hukuki, toplumsal, ekonomik ve kültürel alanlardaki siyasetini tüm boyutlarıyla ele alacak. Sempozyum 14 Ağustos tarihinde ATO Congresium’da gerçekleştirilecek. Takdim konuşmasını SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran’ın yapacağı sempozyumun açılış konuşması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Sempozyum dört oturumdan oluşacak. "Siyasetin ve Devletin Dönüşümünde AK Parti" başlığını taşıyan birinci oturumun açılış konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yapacak.

AK Parti döneminde Türkiye siyasetinin dönüşümü konuşulacak

SETA Siyaset Araştırmaları Direktörü Nebi Miş’in moderatörlüğündeki birinci oturumda SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuşmacı olarak yer alacak. Bu oturumda AK Parti döneminde Türkiye siyasetinin dönüşümü, AK Parti’nin 16 yıl boyunca sürdürdüğü reform siyaseti ve bu reformlara yönelik gösterilen dirençle mücadele, AK Parti döneminde kadın hareketinin siyasetteki dönüşüme etkisi konularına odaklanılacak. Ayrıca, AK Parti’nin bu süreçte yaşadığı ideolojik dönüşümün kodları üzerinde durulacak.

"AK Parti Dış Politikasına Farklı Bakışlar" başlıklı ikinci oturumun açılış konuşması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapılacak. Penn State Üniversitesinden Kılıç Buğra Kanat’ın moderatörlüğündeki ikinci oturumda; Portekiz AB eski bakanı Bruno Macaes, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden Muhittin Ataman, Avrupa Birliği Eski Bakanı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Princeton Üniversitesinden Michael A. Reynolds ve Al Jazeera’den Said el-Hac konuşmacı olarak yer alacak. Bu oturumda AK Parti döneminde Türkiye’nin dış politika vizyonu, Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri, küresel gelişmeler ve farklılaşan küresel ve bölgesel dengeler bağlamında Türkiye’nin değişen dış politika önceliklerine odaklanılacak. Ayrıca, Türk dış politikası ABD-Rusya rekabeti bağlamında ve Arap perspektifinden değerlendirilecek.

AK Parti iktidarının ekonomik kodları analiz edilecek

"AK Parti Dönemde Türkiye’de Ekonomik Büyüme ve Kalkınma" başlıklı üçüncü oturumun açılış konuşmacısı ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olacak.

Üçüncü oturumun moderatörlüğünü SETA Ekonomi Araştırmaları Direktörü Nurullah Gür yapacak. Bu oturumda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Medipol Üniversitesinden Kerem Alkin ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal konuşmacı olarak yer alacak. Üçüncü oturumda AK Parti’nin ekonomi, kalkınma, maliye ve finans politikalarına odaklanılacak ve AK Parti döneminde Türkiye ekonomisinin dönüşümü ve AK Parti iktidarının ekonomik kodları analiz edilecek.

"AK Parti Döneminde Hukuk, Toplum ve Kültür" başlığını taşıyan dördüncü ve son oturumun açılış konuşması Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından gerçekleştirilecek. SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Direktörü Atilla Arkan’ın moderatörlüğünü yapacağı oturumda, eski Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çankaya Üniversitesinden Cem Duran Uzun ve İbn Haldun Üniversitesinden Ali Aslan konuşmacı olarak yer alacak. Dördüncü oturumda kültürel hegemonya sorununa, AK Parti döneminde yargıda gerçekleştirilen reformlara ve dönüşen devlet-toplum ilişkisine odaklanılacak. Sempozyumda SETA tarafından dört cilt olarak yayınlanan “Kuruluşundan Bugüne AK Parti: Siyaset”, “Kuruluşundan Bugüne AK Parti: Dış Politika, “Kuruluşundan Bugüne AK Parti: Ekonomi” ve “Kuruluşundan Bugüne AK Parti: Toplum” başlıklı kitapların lansmanı da yapılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.