Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sendikalar Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "3 Eylül 2015 tarihinde yetkisi alınan ve özellikle 1.12.2015 tarihinde toplu iş sözleşme görüşmeleri başlayan bu süreç karşılıklı tarafların anlaşmasıyla güzel bir noktayla sona...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "3 Eylül 2015 tarihinde yetkisi alınan ve özellikle 1.12.2015 tarihinde toplu iş sözleşme görüşmeleri başlayan bu süreç karşılıklı tarafların anlaşmasıyla güzel bir noktayla sona ermiştir" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı iş yerlerinde çalışan işçileri kapsayan Kamu İşletmeleri İşveren Sendikası ile Öz Büro İş Sendikası arasında düzenlenen Toplu Sözleşme, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda imzalandı. Bakan Soylu, imza töreninde yaptığı konuşmada "3 Eylül 2015 tarihinde yetkisi alınan ve özellikle 1.12.2015 tarihinde toplu iş sözleşme görüşmeleri başlayan bu süreç karşılıklı tarafların anlaşmasıyla güzel bir noktayla sona ermiştir. Toplam 2 bin 850 çalışanımızla 2016-2017 ve 2018 tarihine kadar sürecek bir toplu iş sözleşmesi" ifadelerini kullandı.
"PERSONELCİ VE İNSAN KAYNAKÇI ANLAYIŞ YOK"
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise, önceden çalışma hayatıyla ilgili personelci mantığın olduğunu ama sonradan bu anlayışın biraz daha gelişerek insan kaynaklarına dönüştüğünü söyledi.
"Bana göre insan kaynakçı anlayış da yanlıştır, insanı kaynak olarak görürseniz tüketirsiniz" diyen Ünal şöyle devam etti:
"O yüzden biz meseleye bakarken öncelikle ruhuna bakıyoruz. En başında insana bakış açınız sizi ’başka ne yapılabilir?’ sorusuna götürüyor. Taraflara çok teşekkür ediyorum, inşallah önümüzeki 3 yıl sonra daha güzel bir toplu sözleşmeyle yolumuza devam ederiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.