Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selim Temurci: “Türkiye’de şu anki sistemin parlamenter sistemle hiçbir alakası yoktur”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Biz kendi içimizde bir ve beraber olamazsak, önümüzdeki süreçte bu topraklarda kimin gözü olduğunu, bizi birbirimize düşürmek için kimin köşede beklediğini artık çok iyi biliyoruz”...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Selim Temurci: “Türkiye’de şu anki sistemin parlamenter sistemle hiçbir alakası yoktur”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Biz kendi içimizde bir ve beraber olamazsak, önümüzdeki süreçte bu topraklarda kimin gözü olduğunu, bizi birbirimize düşürmek için kimin köşede beklediğini artık çok iyi biliyoruz” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Amasya Dernekler Federasyonu’nun (ADEF) düzenlediği programa katıldı.

ADEF binasında düzenlenen programa, Başkan Dr. Temurci’nin yanı sıra İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muharrem Ödemiş, AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday, ADEF Genel Başkanı Saim Diken ve ADEF üyeleri katıldı. Programda federasyon üyeleriyle sohbet eden Dr. Temurci’ye; ADEF Genel Başkanı Diken Yeni Amasyaspor takımının atkısını hediye etti.

“Önemli süreçten geçiyoruz”

Programda bir konuşma yapan Dr. Temurci, “Amasya sadece kültürüyle değil, bizim medeniyet tarihimizde de önemli yere sahiptir. Şehzadeler şehri olmasının yanı sıra Osmanlı da orayı adeta bir yuva olarak görmüştür. Böyle bir şehrin mensupları, aynı zamanda sevgi insanıdır. Amasyalılarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Amasya’nın adeta kendinde billurlaştığı değerlerini önemsiyoruz. Bizler 15 Temmuzu yaşadık. Ülke olarak çok önemli süreçlerden geçtik. Bugün İstanbul’un her bir noktasında biz parti olarak referanduma hazırlanıyoruz. Anayasa değişikliği paketini gittiğimiz her yerde, dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalışıyoruz. Mutlaka yeni sistemin artıları çoktur. Bakıldığında Türkiye’de şu anda parlamenter sistemden bahsediliyor. Türkiye’nin mevcutta işlemeyen, aksak bir sistemi var. Biz bu sistemi alıp; işleyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne dönüştüreceğiz. Türkiye’deki mevcut sisteme parlamenter sistem demek, Avrupa’daki modern demokrasilere özellikle parlamenterizme büyük bir haksızlıktır. Dünyayı baz aldığımızda, Türkiye’de şu an uygulanan sistemin parlamenter sistemle hiçbir alakası yoktur” dedi.

“Demokrasinin güçlü olması için siyasi partilerin güçlü olması lazım”

Başkan Dr. Temurci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim demokrasiden vazgeçmek gibi bir düşüncemiz asla yoktur, olamaz. Çünkü bizim şu an istemiş olduğumuz sistemin adı; sadece ve sadece daha demokratik bir sistemdir. Daha demokratik cümlesini neden kuruyorum? Çünkü başkanlık sistemiyle parlamenter sistemi ayıran en temel gerekçelerden bir tanesi, hem yasamayı hem de yürütmeyi başkanlık sisteminde milletin kendisinin seçmesidir. Biz ilk defa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde vatandaşa, aziz milletimize şunu söylüyoruz; ‘Bir daha bu ülkede koalisyonlar olmasın. Bunu kim istemez? Seçim sonrasında kimin iktidar olacağı; kesin olarak belli olacak. 7 Haziran ve 1 Kasım arasındaki o fetret devrini bir daha yaşamak istemiyoruz. Diyoruz ki; ‘Ey millet, sen kendi yürütmeni de yüzde 50+1 oyunu vererek seç ve sen sistemin her bir noktasında hakim ol. Bunu yaparken, çift başlılığı ortadan kaldır ve demokrasiyi güçlendir.’ Demokrasinin güçlü olması için siyasi partilerin güçlü olması lazım. Siyasi partilerin gücü de milletten gelir. Eğer siz darbelerle sürekli olarak siyasi partileri kapatırsanız, siyasi partiler kurumsallaşamaz. Dolayısıyla millete sen karar ver diyoruz.”

“Bir ve beraber olmalıyız”

“15 Temmuz burada mücadele ettiğimiz alçakların neredeyse hepsi Amerika ve Avrupa’da” diyen Dr. Temurci, “Bizim milletimizin bunu görmesi lazım. Avrupa’nın Türkiye’ye, FETÖ ve PKK’ya bakışına bu millet hayat öpücüğü vermeyecektir. 15 Temmuz’u yaşayan bir millet, bu gerçeği görecektir. Biz de bunu anlatmak için mücadele ediyoruz. Çünkü biz kendi içimizde bir ve beraber olamazsak devletimiz sıkıntılardan kurtulamaz. Önümüzdeki süreçte, bu topraklarda kimin gözü olduğunu, bizi birbirimize kimin düşürmek için köşede beklediğini artık çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Başkan Dr. Temurci konuşmasının ardından federasyon üyelerinin sorularını yanıtladı. Soru-cevap bölümünün ardından Dr. Temurci, federasyon üyeleriyle hatıra fotoğrafı çekildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.