Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Cenazesinde Protesto Edilen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çakalların kurşunuyla tehdit edileceksek asla yolumuzdan dönmeyeceğiz” dedi.İstanbul Vezneciler’de gerçekleşen terör saldırısında şehit olan polis Gökhan Topçu ve...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çakalların kurşunuyla tehdit edileceksek asla yolumuzdan dönmeyeceğiz” dedi.
İstanbul Vezneciler’de gerçekleşen terör saldırısında şehit olan polis Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazında protesto edilen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde basın açıklamasında bulundu. Yaşanan protestoya ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeyi kuranlar kan ile gözyaşı ile kurdular. Bu ülke bize altın tepsi içinde verilmedi, alın teri döktük, gazilerimiz var, şehitlerimiz var, mücadele ettiler. Bize daha güzel bir Türkiye bırakmak için, şimdi biz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ediyoruz. Cumhuriyetten intikam almak isteyenler CHP üzerinde harita ve yol çizmeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar Kuvayı Milliyeciler’i asla yoldan döndüremezler. Bizim mücadelemiz kutsal bir mücadeledir. Özgür ve eşit bir mücadeledir. Biz Türkiye’nin birleştirici gücüyüz, hiçbir ayrım yapmayız. Nerede yaşarsa yaşasın bütün yurttaşlarımıza eşit davranılsın isteriz. O yüzden diyoruz ki CHP Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Birleştireceğiz. Terörün hesabını veremeyenler, CHP’den hesap sormaya kalkıyorlar. Sen önce terörün hesabını ver. 14 yıldır Türkiye’yi yönetiyorlar ama aslında Türkiye’yi yönetmiyorlar Türkiye’yi kan gölüne çevirdiler. Hem iç hem de dış politikada ayrıştırıcı bir dil kullanıyorlar. Halkı ayırıyorlar ama unutmasınlar ki biz kimseye pabuç bırakmayız, feriştahları bile gelse" dedi.
"ÖNÜMÜZE KURŞUN ATIYORLAR, SANIYORLAR Kİ BİZ VAZGEÇECEĞİZ, ASLA TAM TERSİNE DİRENECEĞİZ"
"Önümüze kuruşun atıyorlar, sanıyorlar ki biz vazgeçeceğiz. Asla tam tersine direneceğiz" diyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Düne kadar PKK ile kol kola geziyorlardı. IŞID’e silah gönderiyorlardı. Müslümanı Müslümana kırdırıyorlardı. Bunların elleri kanlı, yakaları kanlı, dilleri kanlı. Biz CHP olarak her yerde ve her ortamda insan haklarına saygı gösterdik, inançlara ve kimliklere saygı gösterdik. Bizi terörle beraber göstermek istiyorlar. Başarısızlıklarını birilerine fatura etmek için. Milletime sesleniyorum. 78 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Onların Ramazan ayında vicdanlarına sesleniyorum. Çadır mahkemelerini kuran kimdi? Oslo’da görüşmeler yapan kimdi? PKK şehirleri silah deposuna döndürürken valililere talimat verip bunlara dokunmayın diyen kimdi? Bunları, her vatandaşımın kendi vicdanında sorgulaması lazım."
"HİÇBİR ŞEKİLDE VE HİÇBİR KOŞULDA BASKININ DOZU NE OLURSA OLSUN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ"
Baskının dozu ne olursa olsun ödün vermeyeceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "İl başkanı arkadaşlarıma sesleniyorum. Mücadeleyi beraber yapacağız. Asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Çakalların kurşunuyla tehdit edileceksek asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz. Biz ülkemizi, insanımızı seviyoruz. Demokrasimizi güçlendirmek istiyoruz. en büyük idealimiz bu çakallara karşı birlikte göğsümüzü siper edeceğiz" dedi.
"Ne zamandan beri camiler siyasette arena olmaya başladı? Ne zamandan beri camiler bir partinin arka bahçesi haline dönüştürüldü?" diyen Kılıçdaroğlu,"Ramazan ayındayız, mübarek bir aydayız. Hepimizin manevi duygularının yoğunlaştığı bir aydayız. Eğer cenaze namazına gidip namaz kılıyorsanız ve birileri size orada provokasyonlarla hakaret etmeye kalkıyorsa onların hiçbiri Müslüman değildir. Hiçbirisi insan sevgisi bilmiyor. Ne zamandan beri camiler siyasette arena olmaya başladı? Ne zamandan beri camiler bir partinin arka bahçesi haline dönüştürüldü? Siyaset ayrı, ibadet ayrı. Benim manevi dünyama, vatandaşın manevi dünyasına hiçbir siyasetçinin el uzatmasını istemeyiz" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.