Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarıyıldız: Nevresimi yırtık tutukluya 9 ay hapis verildi

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, tutuklulara kullandıkları bir nevresimin yırtık olması nedeni ile 9’ar ay hapis cezası verildiğini söyledi. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Osmaniye T1 ve T2 Cezaevlerinde bulunan siyasi...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, tutuklulara kullandıkları bir nevresimin yırtık olması nedeni ile 9’ar ay hapis cezası verildiğini söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Osmaniye T1 ve T2 Cezaevlerinde bulunan siyasi tutuklularla görüştü. Sarıyıldız görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Sarıyıldız, 88 siyasi tutuklunun bulunduğu cezaevinde, mevcut yönetmeliklerin en katı halde uygulandığını ifade etti. İdarenin baskıcı uygulamalarının tutuklular için işkenceye dönüştüğünü kaydeden Sarıyıldız, sorunların büyük bölümünün 2 No’lu T Tipi cezaevinde yaşandığını belirtti.

Sarıyıldız , şöyle konuştu: “Odaları kontrol eden gardiyanlar tutsaklara verilen 10 liralık nevresimlerden birinin yırtıldığını iddia ederek tutanak tutuyor. Kullandıkları nevresimin yırtık olması nedeni ile Eren Tayşan ve Sadık Yılmaz adlı iki tutsak, cezaevi idaresince mahkemeye veriliyor. Mahkeme de 'devlet malına zarar vermek'ten 2 tutsağı 9'ar ay hapis cezasına çarptırıyor.”

Sarıyıldız, hapis cezasına, “Devletin katrilyonlarını götürenlere bakanlar nezdinde plaket veren bu devlet, tutsaklara yırtık bir nevresimden ötürü hapis cezası veriyor. Türkiye’de adalet hırsızlara, soygunculara ayrı, demokrasi güçlerine ayrı işliyor.” sözleri ile tepki gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.