Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifi ile Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası verilmesi istenirken, yaşlı aylıkları, sosyal güvenlik denetmen ve yardımcısı kadrosu ihdas edilmesi, gençlerin genel sağlık sigortası...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifi ile Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası verilmesi istenirken, yaşlı aylıkları, sosyal güvenlik denetmen ve yardımcısı kadrosu ihdas edilmesi, gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi ve 15 bin adet polis memuru kadrosu ihdas edilmesi öngörülüyor.
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerinin imzası ile TBMM Başkanlığına verilen Şanlıurfa İline İstiklal Madalyası Verilmesi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.
ŞANLIURFA’YA İSTİKLAL MADALYASI
Önce İngilizlerin istilasına uğrayan, 15 Eylül 1919’da İngilizler ile Fransızlar arasında yapılan anlaşma sonucu 31 Ekim 1919 tarihinden sonra da Fransız işgali altına giren Urfa, halkın kararlı tutumu, vatan aşkıyla gösterdiği güçlü direniş üzerine 11 Nisan 1919’da işgalden kurtulmuştu. Bu mücadeleyi dikkate alan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 12.06.1984 tarihli ve 3020 sayılı Urfa Adının Şanlıurfa Olarak Değiştirilmesi Hakkında Kanun ile Urfa ilinin adını Şanlıurfa olarak değiştirmişti.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifi ile “İstiklal Savaşımızda şehir halkının verdiği destansı mücadele ile büyük kahramanlık göstermiş olan 12/6/1984 tarihli ve 3020 sayılı Kanunla Şanlı unvanı verilen Urfa ilimize istiklal Madalyası verilmesi hususu Yüce Meclisin takdirlerine sunulmuştur” denildi.
15 BİN ADET POLİS MEMURU KADROSU İHDASI
Kanun teklifi ile ihtiyaçların karşılanması amacıyla diğer kanunlarda da değişiklik yapılması öngörüldü. Teklife göre, yaşlı aylığının bağlanmasına ilişkin olarak yapılan muhtaçlık hesaplamasında, hane içinde kişi başına düşen ortalama gelir tutarı yerine aylık başvurusunda bulunan kişinin kendisi ile eşinin gelir tutarının hesaplanması suretiyle muhtaç olup olmadığına karar verilmesi öngörülmekte, yaşlı aylığından yüzde yetmiş ve üzeri engelli aylığına geçişlere ilişkin olarak yapılan muhtaçlık hesaplamasında, tüm engelli aylıklarında geçerli olan hane içerisinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının dikkate alınması düzenleniyor. Ayrıca; sosyal güvenlik denetmen ve yardımcısı kadrosu ihdas edilmesini öngören teklifte, gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi amacıyla düzenleme yapılıyor, 15 bin adet polis memuru kadrosu ihdas edilmesi öngörülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.