Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samaa’nın İmdadına AK Parti’li Vekil Yetişti

Irak’taki Savaş Ortamından Kaçarak Türkiye’ye Sığınan 12 Yaşındaki Böbrek Hastası Samaa’nın Sağlığına Kavuşabilmesi İçin İhtiyaç Olan ‘’ikamet Belgesi’ Sorunu Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğu’nun Girişimleri İle Çözüldü. Verici Olan Annesinin Kimliğinin Çikmasiyla Birlikte Samaa Artık Böbrek Nakli Olabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samaa’nın İmdadına AK Parti’li Vekil Yetişti
Irak’taki savaş ortamından kaçarak Türkiye’ye sığınan 12 yaşındaki böbrek hastası Samaa’nın sağlığına kavuşabilmesi için ihtiyaç olan "ikamet belgesi" sorunu AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğu’nun girişimleri ile çözüldü. Verici olan annesinin kimliğinin çıkmasıyla birlikte Samaa artık böbrek nakli olabilecek.
Ülkelerindeki savaştan yaşama umuduyla kaçarak Ekim 2015’te Türkiye’ye sığınan ancak küçük kızlarının kronik böbrek rahatsızlığıyla sarsılan Hakeem ailesinin yüzü nihayet güldü. Küçük kızın çığlığını duyan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ile Göç İdaresi’nin yoğun çalışmaları sonucunda Samaa’yı yaşatacak kimlik çıktı. Önceki gün kimliklerin ellerine ulaşmasıyla büyük bir sevinç yaşayan Hakeem ailesi, gözyaşıyla karışık tarifsiz bir mutluluk yaşadı.
Anne Koler Hakeem, “Aylarca çalmadığımız kapı kalmamıştı ancak ülkelerin karşılıklı işleyen prosedürleri nedeniyle benim ve eşimin kimliği bir türlü çıkmamıştı. Kızımın durumu gittikçe ağırlaşıyordu, bir hafta önce yaklaşık 1.5 ay enfeksiyon nedeniyle yattığı hastaneden taburcu oldu. Gözümüz yaşlı, kızımdan ayrılacağımızı düşünürken Metin Gündoğdu bize sahip çıktı. Önceki akşam kapımız çaldı ve kimliklerimiz elimize verildi. Dünyanın en mutlu annesiyim. Bundan sonra ne savaş ne de başka bir şey öldüremez beni. Yavruma canımın yarısını verebileceğim. Emek verenlere minnettarız” dedi.
Böbrek hastası Samaa Hakeem ise yaşadığı mutluluğu “Çok mutluyum. Avuçlarımın arasında. Gece gündüz ağladığım, çıksa diye umutla artan acılarıma inat beklediğim o kimlik artık var. Bana bu sevinci yaşatan, sesimi duyan Milletvekili Metin Gündoğdu’ya çok teşekkür ederim” diye özetledi.
Kimliklerin ulaşmasının ardından aileyi Sincan’daki evlerinde ziyaret eden Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Aynı coğrafyanın, medeniyetin çocuklarıyız biz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve milletimizin muhacir kardeşlerimize karşı olan hassasiyeti tüm dünyaya örnektir. Mazlumun ana kucağı olan Türkiye ayakta kaldıkça sizlerin ve tüm mazlumlara elini uzatmaya devam edecek” şeklinde konuştu.
Göç İdaresi ve ilgili kurumlarla uzun uğraşların sonuç verdiğini ve sama Hakeem’in böbrek nakli olması için gereken kimliğin çıktığını belirten Gündoğdu, “Çok iyi olacaksın sağlığına kavuşacak ardından da okuluna devam edeceksin. Çok zeki ve başarılısın karnen bunu özetliyor. Nakil olduktan sonra iyi bir eğitim alman için elimizden geleni yapacağız. Gücüm yettiği sürece sana ve ailene destek olacağım. Artık ağlama, yüzünün gülmesi için her şey tamam” ifadelerini kullandı.
Gündoğdu, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumları arayarak nakil hazırlıklarının bir an önce tamamlanıp, çalışmaların başlaması için de girişimlere başlandığını bildirdi.
Samaa Hakeem halen Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden heyecanla böbrek nakli olacağı günü bekliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.