Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saldırıya Uğrayan CHP İl Başkanı İçin Partililer Kol Kola Yürüdü

CHP Düzce İl Başkanına yapılan saldırı sonrasında Düzce’ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Levent Gök, saldırının organize olduğunu söyledi.Düzce’de geçtiğimiz cumartesi günü saldırıya uğrayan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’a...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Düzce İl Başkanına yapılan saldırı sonrasında Düzce’ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Levent Gök, saldırının organize olduğunu söyledi.
Düzce’de geçtiğimiz cumartesi günü saldırıya uğrayan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’a destekler devam ediyor. Aralarında Genel Başkan Yardımcısı Levent Gök, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un da aralarında bulunduğu 15 milletvekili Düzce’ye geldi. Milletvekilleri CHP İl binasında toplandıktan sonra, Gaziantep Caddesi ve Spor Sokak boyunca yürüyerek Anıtparka’a ulaştılar.
Anıtpark’ta sona eren yürüyüşün ardından açıklama yapan Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Levent Gök, “Düzce yalnız değildir” diyerek, saldırının organize olduğunu ileri sürdü.
Levent Gök, “CHP’nin dayanışmasını göstermek ve bu eşkıyalardan hesap sormak için Düzce’deyiz. Önceki gün de Düzce’de görevini yapan, yolsuzluğa karşı mücadele eden, iktidarın haksız uygulamaları karşısında dik duran bir il başkanımıza alçakça ve insanlık dışı bir saldırı gerçekleştirildi. Sokak ortasında herkesin gözü önünde il başkanımız darp edildi. Bu saldırının ardındaki güçlerin biz neler olduğunu biliyoruz. Basit sıradan bir saldırı olmadığını biliyoruz. Planlı, örgütlü, tutuklanan 3 kişinin arkasında başka odakların da bulunduğunu biliyoruz. Bunlar bir yerden güç alıyor, sırtı sıvazlanıyor. Muhalif osun, CHP’li olsun gözünün yaşına bakmayın, sindirin, tehdit edin diyorlar. Bu saldırı kalleşçedir. Bu olayın çok yakın takipçisi olacağız. Bugün burada milletvekillerimizle beraber İl Başkanımızı ve teşkilatımızı yalnız bırakmadığımızı haykırıyoruz. Düzce yalnız değildir” dedi.
“EN AĞIR CEZAYI ALMALARINI İSTİYORUZ”
Gök, CHP teşkilatı olarak dayanışma içerisinde olduklarını belirtirken, “Eşkıya Düzce’ye hükümdar olamayacaktır” dedi ve Düzcelilere çağrıda bulunarak “Biz Mustafa Kemal Atatürk’ten cesaret alıyoruz. Bu olayın ardındaki güçleri araştırmakla beraber, Düzce’nin huzurunun bozulmasını istemiyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştirenler Düzce’nin huzuruna kastetmiştir. Bu saldırı sadece İl Başkanımıza değil, tüm Düzce halkına yapılmıştı. Sağcısı solcusu hangi partiden olursa olsun, barış ve huzur içinde yaşayan Düzce halkına karşı yapılmıştır. Tüm Düzcelilerin bu saldırıyı yapanları ve arkasındaki güçleri teşhir ederek Düzce’den uzaklaştırmaları gerekmektedir. Düzce’ye düşen büyük görev budur. Biz Düzce’nin bu olayla anılmasını istemiyoruz. En ağır cezayı almalarını istiyoruz. Yargıya güvenmek istiyoruz, terör suçuyla yargılanmalarını bekliyoruz. Bu olayı yapanların sırtını sıvazlayanların da AK Parti iktidarı olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.
CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ise milletvekillerinin ve teşkilatın kendisini yalnız bırakmamasından dolayı çok büyük bir onur duyduğunu söyledi, “Ben kaldığım yerden bayrağımı sallamaya devam edeceğim. Beni kimse durduramaz” dedi.
Konuşmaların ardından CHP’li heyet Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı’yı makamında ziyaret ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.