Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin: “YSK bağımsız ve tarafsız olacak”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, kamu hizmetlerinin sunumumda hız, kalite, verimlilik ve memnuniyet esaslarını dikkate alarak kanunlar çıkardıklarını, kurum ve kuruluşların modern bir yapıya kavuşturulması için yeni düzenlemeler...

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şahin: “YSK bağımsız ve tarafsız olacak”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, kamu hizmetlerinin sunumumda hız, kalite, verimlilik ve memnuniyet esaslarını dikkate alarak kanunlar çıkardıklarını, kurum ve kuruluşların modern bir yapıya kavuşturulması için yeni düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Milletvekili Hüseyin Şahin, yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu’nun, görev, yetki ve sorumlulukları ile teşkilat, personel rejimi, çalışma usul ve esaslarının yeniden değerlendirilerek güçlü bir teşkilat yapısına kavuşturulduğunu belirtti. Demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından Yüksek Seçim Kurulu’yla ilgili hükümlerin anayasa ve diğer özel yasalarla belirlendiğini hatırlatan Şahin, değişen ihtiyaçlar, teknolojik gelişmeler ve artan iş yükünün bağımsız bir YSK yasasını zaruri kıldığını vurguladı.

Hüseyin Şahin, yeni yasayla kurulun bağımsız ve tarafsızlığının öne çıkacağını vurgulayarak, YSK’nın görev ve yetkilerini kullanırken hiçbir organ, merci, makam ve kişiden emir almayacağını, yasalardan alacağı güçle karar vereceğini belirtti. Yeni kanunla daha güçlü bir yapıya kavuşturulan YSK’nın görevlerini etkili, verimli ve çağa uygun şekilde yerine getirebileceğini ifade eden Vekil Şahin, yasayla teşkilat yapısının iyileştirileceğini, yeni hizmet birimleri oluşturulacağını, vasıflı teknik ve idari personel ihtiyacının giderileceğini dile getirdi.

YSK’nın kurumsal ve teşkilat yapısına ilişkin düzenlemelerle ilgili de özet bilgiler veren Milletvekili Hüseyin Şahin, 7’si asil, 4’ü yedek 11 kişiden oluşacak YSK üyelerinin 6’sının Yargıtay, 5’inin Danıştay genel kurullarınca seçileceğini ve görev sürelerinin 6 yıl olacağını kaydetti. Milletvekili Şahin, YSK’nın merkez ve taşra olmak üzere iki teşkilat yapısı olacağını, Merkez Teşkilatı’nın Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü, Seçim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ve Özel Kalem Müdürlüğü’nden oluşacağını söyledi. Şahin, ilçe ve yurt dışı ilçe seçim kurullarına bağlı seçim müdürlüklerinin ise taşra teşkilatını oluşturacağını da sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.