Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin: Demirtaş Amerika'ya gitti, geldi; Kobani eylemleri başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kobani eylemlerinin HDP Eş Genel Başkanı Selahatin Demirtaş'ın Amerika ziyaretinden sonra başladığını belirterek, "Bu tesadüf müdür?" diye sordu. Çözüm sürecine müdahil olmak isteyen...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2014 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kobani eylemlerinin HDP Eş Genel Başkanı Selahatin Demirtaş'ın Amerika ziyaretinden sonra başladığını belirterek, "Bu tesadüf müdür?" diye sordu. Çözüm sürecine müdahil olmak isteyen çevreler ve hatta ülkeler olduğunu kaydeden Şahin, "HDP Genel Başkanı Sayın Demirtaş, Amerika'ya gitti, geldi, bayramın üçüncü günü bir açıklama yaparak mensuplarını sokağa davet etti. Bu tesadüf müdür? Diyor ki ben sadece toplantı ve gösteri yürüyüşü yapın dedim, eylem yapın demedim. Her şey milletimizin gözü önünde cereyan etti. Çözüm sürecine dahil olmak isteyen uluslararası bir platformda bu çözüm sürecini taşımak isteyen Türkiye'nin bu en önemli sorununa müdahil olmak isteyen çevreler hatta ülkeler var." dedi.

    Mehmet Ali Şahin, Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde, AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Ekim ayı İl Danışma ve İstişare Toplantısı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Şahin, AK Parti'nin yeni bir proje olarak sunduğu 'Yeni Türkiye' hedefini anlattı.

    Şahin, "Yeni Türkiye gelir dağılımındaki adaletsizliği alınacak tedbirlerle daha da düzeltecek olan bir anlayıştır. Hiç kimsenin ötekileştirilmediği ötekileştirilmeyeceği bir yapının tam anlamıyla teşekkülünü sağlayan bir anlayıştır. İşte biz Ağustos ayında genel başkan, başbakan değişikliğinden sonra önümüze bu hedefleri koymuşken birileri bir yerde düğmeye bastı. Bu ve ifade edemediğim projelerimizi bu yeni dönemde Yeni Türkiye vizyonu içerisinde gerçekleştirmek için kolları sıvamışken birileri düğmeye bastı. Kobani bahaneli bir takım eylemler yapıldı. Hepimiz bunları izledik, izlediniz. Bundan da büyük teessür duyduk. 40 civarında vatandaşımız hayatını kaybetti." şeklinde konuştu.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin şunları söyledi: "Bazıları soruyorlar 'bu yeni Türkiye neresidir' diye, 'başka bir Türkiye mi var' diye soruyorlar. Günlük düşünen günlük yaşayan gelecekle ilgili bir ufku olmayanlar 'yeni Türkiye neresidir' diye sorabilirler. Ama bir tek Türkiye var. 780 bin kilometre alana sahip başkenti Ankara olan ayyıldızlı bayraklı 77 milyon nüfuslu Türkiye. Başka bir Türkiye yok."

    DEMİRTAŞ'IN ABD ZİYARETİ TESADÜF MÜ?

    "Peki neydi bunun sebebi? Arka planda ne yatıyordu?" diye soran Şahin, ardından da düşüncesini şöyle aktardı: "Bu eylemler çözüm sürecini sabote etme eylemleridir. Çünkü mili birlik ve kardeşlik projesinin hayata geçmesini istemeyenler var. Bu ülkede de var. Bu ülkenin dışında da var. Şimdi bu cümlemi söylediğimde belki hemen tepki göstereceklerdir. Demirtaş Amerika'ya gitti, geldi, bayramın üçüncü günü bir açıklama yaparak mensuplarını sokağa davet etti. Bu tesadüf müdür? Diyor ki ben sadece toplantı ve gösteri yürüyüşü yapın dedim, eylem yapın demedim diyor. Her şey milletimizin gözü önünde cereyan etti. Çözüm sürecine dahil olmak isteyen uluslararası bir platformda bu çözüm sürecini taşımak isteyen Türkiye'nin bu en önemli sorununa müdahil olmak isteyen çevreler hatta ülkeler var. Genel Başkanımız Başbakanımız Sayın Davutoğlu, son birkaç haftadır bir cümle kullanıyor. 'Çözüm süreci milli bir projedir' diyor. Niye bunu deme ihtiyacı hissediyor? Çünkü demin ifade ettiğim gibi bu projeyi sulandırmak isteyen bu projede rol almak isteyen dahil olmak isteyen çevreler var hatta ülkeler var."

    "Çözüm süreci bizim hükümet olarak devlet olarak kendi inisiyatifimizle başlatmış olduğumuz bir süreçtir." diyen Şahin, "Bakın tarihçiler diyorlar ki Karlofça Anlaşması’ndan bu yana Türkiye çok önemli sorunlarını yabancıların müdahalesi olmaksızın çözmeye yeltenmemiştir. İlk defa Türkiye çok önemli bir sorununu temel bir sorununu kendi inisiyatifi ile kendi imkanları kendi projesi olarak ele almış ve bu sorunu çözmek için risk üslenerek ortaya elle tutulur gözle görülür neticesi belli olan bir proje koymuştur. Bu proje o yüzden Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi milli bir projedir. Ama bu projeyi başlatan eski genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. O değil elini gövdesini bu işin altına koyarak Türkiye'yi böyle bir sorundan kurtarmak için cesaretle bu projeyi yürürlüğe koymuştur. O nedenle bu proje milli bir projedir." ifadelerini kullandı.

    "ÇÖZÜM SÜRECİNİ İSTEMEYENLER ARASINDA UYUŞTURUCU MAFYASI DA VAR"

    Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istemeyenler olduğunu belirten Şahin, "Bu projenin hedefe ulaşmasını istemeyenler var. Örgüt içinde de var terör örgütünün siyasi uzantısı içinde de var. Ve uyuşturucu mafyası da bu sürecin başarısızlıkla sonuçlanmasını istiyor. Çünkü bu terör örgütü ciddi bir rant oluşturuyor. Bu rantı kaybetmek istemeyen çevreler bu çözüm sürecinin sonuçlanmasını arzu etmiyorlar. O nedenle biz sadece ülkemizin bir bölgesi için değil Türkiye'nin tamamı için son derece hayati gördüğümüz milli kardeşlik projesini mutlaka inşallah hedefine ulaştırmak için ülkemizin güvenliğini heba etmeden temel hak ve özgürlüklerini heba etmeden, aha doğrusu güvenlik ve özgürlük dengesini muhafaza ederek, vatandaşımızın huzurunu temin etmek suretiyle onların yaşadıklarını olumsuzlukların bir daha tekrar edilmesi halinde bunlara engel olacağımız yasal düzenlemeleri yapmayı da göze alarak bu konuda adım atmaya ve bunu sonuçlandırmaya kararlıyız." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.