Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 'Sağlık Bilimleri Üniversitesi' kurulacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi' görüşülmeye başlandı. 29 maddelik teklifte, çeşitlik değişiklikler öngörülüyor.Elektrik...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanlığı bünyesinde 'Sağlık Bilimleri Üniversitesi' kurulacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi' görüşülmeye başlandı. 29 maddelik teklifte, çeşitlik değişiklikler öngörülüyor.

Elektrik Piyasası Kanununa geçici madde eklenerek dağıtım sistemindeki kayıpların azaltılmasına ilişkin tedbirler alınacak. '2016 yılına kadar teknik ve teknik olmayan kayıplarının oranı ülke ortalamasının üzerinde olan dağıtım bölgelerinde, diğer dağıtım bölgelerinden farklı düzenlemeler yapılmasına, hedef kayıp-kaçak oranlarının bir önceki yılın gerçekleşmeleri dikkate alınarak ve sonraki uygulama dönemleri de dahil olmak üzere yeniden belirlenmesine kurul yetkilidir.' geçici maddesi eklenecek.

Teklifte Sağlık Bakanlığı bünyesinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kurulması amaçlanıyor. Tıpta uzmanlık eğitim alanların yüzde 50'ye yakını Sağlık Bakanlığı bünyesinde eğitim alırken; diğer kısmı ise üniversite hastanelerinde eğitim alıyor. Bu eğitim kalitesini artıracak üniversite modeli oluşturulmak isteniyor. Ayrıca teklifte Kızılay ve Yeşilay gibi derneklere mali kolaylıklar getiren bir kanun maddesi de yer alıyor.

CHP'Lİ ATICI: ALDATILDIK. BU YASANIN GETİRİLMESİ ETİK DEĞİLDİR

Muhalefet partisinin üyeleri ise üniversite kurulmasıyla ilgili bu üniversitenin denetiminin kime ait olacağı ve neye dayanarak böyle bir üniversite kurulmak istendiğini sordu. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sağlık Bakanını kendisini aldatmakla suçladı. "Şimdi anlıyorum ki aldatılmışız, beni aldatmıştır. Böyle bir madde geri çekilmişti. Daha o yasanın imzası kurumadan geri getirildi. Bu yasanın getirilmesi etik değildir. Bakan güven zedeleyici iş yapmaktadır." dedi.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Yeşilay Derneği varken bir vakıf kurmak suretiyle güvenilen kurumların güvensiz hale dönüştürülecek bir düzenleme olacağını kaydetti. Çetin, "Her gün hırsızlık yapacak kanun düzenlemesi getiriyorsun." ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ise "Bu torba yasa genişletilmesin, yeni bir şey getirilmesin diye bir görüşme yapmamış mıydık? Şimdi bakıyoruz yeni maddeler geldi. Yanlıştır bu. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Biz bunu konuşmadık mı? Yine maddeler eklemiş. Alt komisyon kurulması talebimizi tekrarlıyoruz." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da "Asla bir daha geri getirmeyeceğiz şeklinde bir ifademiz olmadı. Sayın Atıcı aldatmak ve aldatılmak ifadelerini lütfen geri alın. Burada bir aldatma; aldatma kelimesinin muhatabını geri çekin ya da başka bir ifade kullanmak istemiyorum." diyen Müezzinoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kurulmasını savundu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Sayın bakan, aldatma lafını geri alın diyorsunuz. Sayın bakan az önce yaptığınız konuşma ile nasıl aldattığınızı ortaya koydunuz. Bizim gönlümüzü alır gibi yapıp yeniden getirdiniz. Sağlık Bakanı bize verdiği sözde durmalı ve maddeyi geri çekmelidir." diye konuştu.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal DA, "Aldatmadık diyorsunuz. Torba kanunu içinde 13. madde vardı, çıkardık. Ama sonra Soma yasasına koydular, gece yarısı geçti. Verilen söz tutulmadığında bu aldatma oluyor. Bunun hükümet tasarısı olarak gelmesi gerekiyor." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.