Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanı Mehmeh Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Birileri milleti kuş beyinli zannediyor ve ona yem atıyor. Ey kuş beyinliler, halktan yana olun. Biraz milletin derdini dert etseniz size de halkın gönlünde yer bulursunuz” dedi.Bursa’da seçim çalışmalarına...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Birileri milleti kuş beyinli zannediyor ve ona yem atıyor. Ey kuş beyinliler, halktan yana olun. Biraz milletin derdini dert etseniz size de halkın gönlünde yer bulursunuz” dedi.
Bursa’da seçim çalışmalarına devam eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gemlik’i gezdi. İlk hastanenin yapılacağı bölgeye giderek incelemelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. CHP’nin seçim vaatlerine vurgu yapan Müezzinoğlu, “Anadolu’da bir söz vardır. ’Kuşları avlamak için atılan yem cömertlik değildir’ derler. Birileri milleti kuş beyinli zannediyor. Ve ona yem atıyor. Ey kuş beyinliler, halktan yana olun. Milletten yana olun. Milletin hak ve hukukunu koruyun. Esasında biraz samimi olsanız, biraz gayret etseniz, biraz milletin derdini dert etseniz, siz de bu milletin gönlünde yer bulursunuz” diye konuştu.
Bir sağlık bakanı olarak en çok önemsediği şeyin demokrasinin sağlığı olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Demokrasinin sağlığından bahsetmek istiyorum. Çünkü demokrasinin sağlığı, yani milli iradenin sağlığı, sandığın, hukukunun sağlıklı yürütülmesi, bizim bütün hayallerimizin, hedeflerimizin, planlarımızın temelini oluşturur. Şayet milli iradenin sağlığı, sandığın sağlığı ülkemizden çok partili günlere geçtiğimiz günlerden bugüne sağlıklı korunabilseydi, milli iradenin temsilcileri darbelerle idam sehpalarına götürülmeseydi, milli iradenin temsilcileri, birilerinin elinin tersiyle ‘Hadi bakalım kıyıya çekil, şimdi artık ben yöneteceğim’ demeseydi veya tanklarla üzerinden silindir gibi geçilmeseydi, 28 Şubat gibi, ‘Siz bilmezsiniz, biz biliriz’ denmeseydi, Türkiye bugün çok daha farklı şeyleri konuşacaktı. Çok daha büyük hayalleri, çok daha büyük hedefleri konuşabilecekti.”
“AK Parti bir kişi ile kapatılmaktan kurtuldu” diyen Müezzinoğlu, “Şöyle bir gözünüzü kapatıp 5 saniye düşünün. O gün o bir kişi, ‘AK Parti kapatılsın’ diye karar vermiş olsaydı, burada bugün Gemlik Hastanesi’ni falan konuşamazdık. ‘2008’in Temmuz ayında AK Parti 1 oyla kapatılsın denseydi’, Ne olurdu? Hiçbirimiz düşünmek bile istemiyoruz. Ama birileri de milletin kaderiyle oynamaktan uzak durmuyor. Kim kurtuldu? AK Parti mi? Recep Tayyip Erdoğan mı? Yasak getirilmek istenen isimler mi? Kurtulan milletti, milletin kaderiydi, milli iradeydi. Şayet biz bu ülke de sandığın sağlığını koruyamazsak, sandığın ve demokrasinin, milli iradenin sağlığını güçlendiremezsek, korkarım ki birileri bütün hayallerimizi bir gecede altüst edebilir. Şu anda biz laikliğe karşı suç işlemiş bir siyasi partiyiz. Niye? Başörtülülerin hak ve hukukunu savunduğumuz için. Çözdüğümüz için değil, şimdi çözdük. Böyle bir ülkede hak ve hukuk, demokrasi ve sağlıklı bir iradeden bahsedemezsek, birileri yarın yine bu milletin hayallerini, umutlarını karartmak için her türlü düzeni, tezgahı kurar. Bir sağlık bakanı olarak en çok önemsediğim demokrasinin sağlığı, milli iradenin sağlığıdır. O dönemi çok iyi hatırlıyorum. CHP, ‘aman bir kapansa da meydan bize kalsa’ diyordu” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Gemlik’te esnafı gezen Bakan Müezzinoğlu, BURULAŞ’ın deniz uçağı ile İstanbul’a hareket etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.