Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanı Akdağ’dan bayramda beslenme önerileri

Ramazan Bayramı tatilini geçirmek üzere memleketi Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Akdağ, bayramda sağlıklı beslenme konusunda önerilerde bulundu. Akdağ,...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazan Bayramı tatilini geçirmek üzere memleketi Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Akdağ, bayramda sağlıklı beslenme konusunda önerilerde bulundu. Akdağ, “Çok basit çok kolay anlaşılabilir bir prensibi muhafaza etmeliyiz. Az yemeliyiz. Bir kerede çok fazla midemizi doldurmamalıyız” dedi.
Bayramlaşma programına Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, kurum amir ve müdürleri siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.
Bakan Akdağ, öğretmenevindeki bayramlaşma programında gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin en güvenilir hava limanlarından olan Atatürk Hava Limanında yapılan bombalı eylemde yaralanan vatandaşların durumları hakkında bilgi verdi. Bakan Akdağ, “Şu an elimizde 45 civarında yaralı kardeşimiz var. Bunlar arasında hem Türk vatandaşları hem de yabancı uyruklu vatandaşlar var. Durumları ciddiyetini koruyanlar da var. Allah’tan hepsine şifalar temenni ediyorum. Biliyorsunuz Türkiye’de ki saldırıdan sonra Bağdat’ta çok büyük bir saldırı oldu. Yüzün üzerinde kardeşimiz hayatını kaybetti. Maalesef en son Medine-i Münevvereden bir ses geldi. Henüz sayıları çok işi bilmiyoruz ama gerçekten o da bizi çok üzdü. Bu saldırıları yapanların insanlıktan nasıl çıktıklarını, zalimliklerinde nasıl sınır tanımadıklarını, Medine-i Münevvere saldırısından da anlıyoruz. Hele bunları yapanlar asla müslüman olamazlar” dedi.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ Öğretmen Evindeki bayramlaşmadan sonra Erzurum Polis Evinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Burada Bakan Akdağ kendisiyle bayramlaşmaya gelen çocuklara bayram harçlığı verdi.
Bakan Akdağ’ın bir sonraki bayramlaşma yeri Erzurum İl Jandarma Komutanlığı oldu. Jandarma Bölge Komutanlığında düzenlenen törene katılan Bakan Akdağ burada şeref defterini imzaladı.
Jandarma Bölge Komutanlığında bir süre kalan Bakan Akdağ çıkışta gazetecilerin bayramda sağlıklı beslenme konusunda açıklamalarda bulundu. Akdağ burada tören mangasını selamladıktan sonra Mehmetçiklerle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.
Bakan Akdağ, buradaki açıklamasında, “Birçok yerde açıklama yapmıştım. Karışık açıklamalara gerek yok. Çok basit çok kolay anlaşılabilir bir prensibi muhafaza etmeliyiz. Az yemeliyiz. Bir kere de çok fazla midemizi doldurmamalıyız. Biz Erzurum’dayız şu anda. Jandarma Bölge Komutanlığımızı ziyaret ettik. Yeme konusuna gelince, söylediğim gibi, Erzurum’da ve her yerde olduğu gibi gittiğiniz her yerde fazlasıyla ikram var. Özellikle de tatlı getirilir. Klasik tatlılarımızdan baklava, kadayıf dolması getirilir. Çok az yemek lazım. Teşekkür edip bir çay içilebilir. Ama reddedemiyorsak çok az yemek lazım. Bunu midemiz ve vücudumuz bize söyler. Olabildiğince az tüketelim. O zaman kendimizi korumuş oluruz” diye konuştu.
Akdağ, gazetecilerin kendisinin de zayıflamak için yaptığı çalışmalarla ilgili sorduğu bir soruya ise “Yok daha kaç kilo olduğunu söylemedim. O büyük programı Sayın Cumhurbaşkanımız inşallah başlatacak. Kendileri ile görüştük. Türkiye’de şişmanlık ve hareketsizlik ile ilgili büyük bir mücadele başlatacağız. Bunun hazırlıkları yapılıyor. Türk Milleti olarak hep birlikte bunu yapacağız. Ben de Sağlık Bakanı olarak öncülük yapan kişiler içinde olmalıyım. O zaman kaç kilo vereceğimi kamuoyuna açıklayacağım, inşallah onu da başaracağım. Daha önce bunu yapmıştık ama şimdi daha kararlıyız” diye cevap verdi.
Bakan Akdağ, daha sonra şehit ailelerine yönelik ziyaretler gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.