Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Romanya Cumhurbaşkanı İohannis Beştepe’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle Türkiye’ye iki günlük ziyaret gerçekleştiren Romanya...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle Türkiye’ye iki günlük ziyaret gerçekleştiren Romanya Cumhurbaşkanı İohannis için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi tören düzenlendi. Atlı süvariler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önündeki caddede karşıladıkları İohannis’e protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı İohannis’i külliyenin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve İohannis’in tören alanındaki yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. İki lider, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ile bu devletleri temsil eden askerlerin önünden yürüdü. İohannis, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı denetledikten sonra Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören kıtasını selamladı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve İohannis, merdivenlerde Türkiye ve Romanya bayrakları önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi.
Karşılama heyetinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar yer aldı.
İKİ LİDER KÜLLİYE’DE TÜRKİYE-ROMANYA ARŞİV SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPACAK
Karşılamanın ardından başbaşa ve heyetlerarası görüşmelere geçildi. Görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak, somut işbirliği alanlarında görüş alışverişinde bulunulacak. İki lider “Türkiye-Romanya Arşiv Sergisi”nin de açılışını yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İohannis ortak basın toplantısında gazetecilerin karşısına geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, günün sonunda konuk Cumhurbaşkanı İohannis onuruna resmi akşam yemeği verecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.