Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Restore Edilen Gülbaba Türbesi Ziyarete Açıldı

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) tarafından restore ettirilen Gülbaba Türbesi ziyarete açıldı.Türbenin açılışına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kültür ve Turizm...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Restore Edilen Gülbaba Türbesi Ziyarete Açıldı
Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) tarafından restore ettirilen Gülbaba Türbesi ziyarete açıldı.
Türbenin açılışına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilip inanç merkezi haline getirilen Hacı Bayram bölgesindeki Gülbaba Türbesi’nin açılış töreninde konuşan SOS Vakfı Başkanı Nevin Gökçek, türbenin dönemin valisi tarafından yol yapımı için yıktırılmak istendiğini ancak dozerlerin işlemediğini anlattı. SOS Vakfı ailesi olarak Allah dostlarının türbelerinin önceki hallerine üzüldüklerini ifade eden Gökçek, türbenin restore edilmesinde emeği geçen yetkililere ve destekleri nedeniyle de eşi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür etti.
“HACI BAYRAM İÇİN İLK PARAYI ERBAKAN VERDİ”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, geçmişte Hacı Bayram Camii’nin çevresinin meyhaneler ve fuhuş yapılan yerlerle dolduğunu hatırlatarak, "Hep manevi olarak bize zulmetmeye çalıştılar” dedi. Büyükşehir belediye başkanı olduktan sonra bu bölgeyi düzeltmeyi de çok istediğini anlatan Gökçek, “Ama enteresandır bu da Allah’ın hikmeti, AK Partimiz iktidara gelene kadar bir türlü başarılı olamadık” dedi.
Gökçek, Hacı Bayram çevresindeki olumsuzlukları ortadan kaldırmak için ilk olarak dönemin başbakanı merhum Necmettin Erbakan’a gittiğini ve Hacı Bayram Projesi için ilk kaynağın bu dönemde 5 milyon lira kamulaştırma parasıyla başladığını söyledi. Yine bu dönemde projeyle ilgili odalar tarafından çok sayıda dava açıldığını ve açılmaya da halen devam edildiğini ifade eden Başkan Gökçek, son olarak Danıştay’dan "Hacı Bayram’ın arka kısmındaki caminin bir kısmının yanlış yapıldığı" gerekçesiyle yıkılması için karar geldiğini kaydetti. Gökçek, “Ama yılmadık, onlar öyle yaptı, biz böyle yaptık. Aklınızı çalıştırdığınız zaman bir kapı buluyorsunuz. Bulduk ve Hacı Bayram-ı Veli Camii’ni bitirdik” diye konuştu.
Hacı Bayram Camii ve Şeyh İzzettin Türbesi’nin ardından Gülbaba Türbesi’ni de restore etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gökçek, “Hacı Bayram eskiden o büyük zatlara hakaret makamıyken, şimdi Allah’ın izniyle, onların himmetiyle dua mekanı oluyor” dedi.
HACIBAYRAM İNANÇ MERKEZİ OLUYOR
Başkan Gökçek, Hacı Bayram’ı sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin de inanç merkezi haline getirdiklerini belirterek şu bilgileri verdi:
“Hacı Bayram Camii’nin hemen yanında Ankara Valiliği’nin arka tarafında büyük bir arazi var, 3-4 tane kamulaştıramadığımız yer kaldı. İnşallah onu da birkaç ay içinde bitirmiş olacağız. Oraya dünyada hiç yapılmamış bir tesis yapıyoruz. Şu anda ihale etmek üzeriyiz, Kur’an Mucizeleri Müzesi. Cenab-ı Allah’ın Kur’an-ı Kerim’inde öyle ayet-i kerimeleri var ki 20. asrın sonuna, 21. asrın başına gelinceye kadar bu ayet-i kerimelerin hangi anlama geldiği bilinmiyordu. Teknoloji geliştikçe ’Yarabbi bu şu anlama geliyormuş’ diye idrak etmeye başladık. İşte o ayet-i kerimeler, Amerika’da Universal Stüdyoları’nda yeni sinema teknolojileri kullanılarak, orada pek çok film gösterilecek. 50’ye yakın konu işlenecek. Bir taraftan inanmadan giren, inşallah öbür taraftan ‘La ilahe illallah Muhammeden resulullah’ diyerek çıkacak. Mümin insanlar da oraya gittiğinde ‘Yarabbi elhamdülillah bizi Müslüman olarak yaratmışsın hamd ediyoruz’ diyecek. İnşallah 2-2.5 seneye kadar Allah ömür verirse bunu da bitirmeyi bize Cenab-ı Allah nasip etsin.”
BİLİM MÜZESİ VE KUTSAL EMANETLER DE OLACAK
Hacı Bayram’ın yakınına Bilim Müzesi de yapılacağını bildiren Başkan Gökçek, geometriden uzay bilimine kadar geçmişteki İslam alimlerinin neleri icat ettikleri ve ondan sonra nelerin icat olduğunun da Bilim Müzesi’nde yer alacağını kaydetti. Gökçek, bunların çoğunun yapılıp depolara konulduğunu, 3-4 ay içinde de inşaatına başlanacağını ve 1-2 yıl içinde bitirileceğini belirterek, burada bir de Kutsal Emanetlerin sergileneceği bir mekan yapılacağını anlattı.
“BU MİLLET KENDİ MANEVİ KÖKLERİYLE BULUŞTUKÇA DAHA DA GÜÇLENECEKTİR”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hacı Bayram’da sadece bir türbe açılışı için bulunmadıklarını belirterek, “Kendi manevi köklerimizle buluşuyoruz. Türkiye, manevi yerlerin imar faaliyetleriyle, kendi manevi köklerine dönüyor. Bu millet kendi manevi kökleriyle buluştukça daha da güçlenecektir” diye konuştu.
Kurtulmuş, SOS Vakfı Başkanı Nevin Gökçek ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da Ankara’da çok önemli hizmetler yapıldığını, ancak en önemli hizmetlerden birinin Hacı Bayram Camii ve çevresinin yeniden imarı ve inşası olduğunu kaydetti. Yayman, bu çalışmalar için Başkan Gökçek ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkan Gökçek konuklarına hat sanatı eserleri takdim etti. Törende Ankara Müftüsü Mefail Hızlı’nın okuduğu duanın ardından türbenin açılışı yapıldı. Konuklar, Gülbaba Türbesi’ne gül suları döktüler.
Öte yandan, SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek açılış öncesi son kontrolleri yapmak için türbeye gelerek, yapılan düzenlemeleri inceledi. Gül Baba’nın mezarına kırmızı, pembe ve beyaz güller dikip dua eden Nevin Gökçek, kontroller sonrasında Hacı Bayram Camii’ni ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.