Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Referanduma bir gün kala Erbil sokakları

IKBY’nin “bağımsızlık” referandumuna bir gün kala Erbil sokakları sessizliğini koruyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

IKBY’nin “bağımsızlık” referandumuna bir gün kala Erbil sokakları sessizliğini koruyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde yarın gerçekleştirilecek “bağımsızlık” referandumuna bir gün kaldı. Cuma günü mitinglerin son bulmasının ardından sokaklarda sessizlik hakim. Kentte referandumda “evet” denilmesi yönünde pankartlar asılırken, IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin bugün bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

“Benim sesim bellidir” diyen vatandaş, “Oyum evettir. Bizde devlet olmak istiyoruz. Bayrağımız var, dilimiz var, kültürümüz var. Yüz yıldır Irak’la yaşıyoruz. Artık kendi devletimiz olsun istiyoruz” dedi.

Bir başka vatandaş ise “Biz Kürtler olarak uzun zamandan beri hasretliyiz. Sadece bu bölgede değil bütün Kürtler olarak bir vücut halinde, bir bayrağın altında birleşmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Türkçe konuşan Bilal Şadiye seçme hakkı olmadığını ifade ederek, “Seçme hakkım olsaydı evet diyecektim. Çünkü Kürtlerin bir rüyası vardı, burada gerçekleşecek. Onun için buradayız. Dayanışma içinde olmak için geldik. Kürtler de diğer halklar gibi tayin etme hakkına sahiptir. Bu onların en gerçek hakkıdır. Tartışmaya gerek yok ama maalesef bütün dünya tartışıyor. Türkiye için de mesajım, bin yıldan fazladır Türklerle Kürtler birlikte yaşamışlar. Beraber yaşamaya devam edelim. Kardeşçe yaşayalım. İki halkın birbirine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.