Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan, Sultan Iı. Abdülhamid’i Anlattı

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği tarafından düzenlenen konferansta Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan, Sultan II. Abdülhamid’in icraatlarını anlattı.İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği, “Kalkınma Programları” konusu ile Dost Meclisi...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği tarafından düzenlenen konferansta Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan, Sultan II. Abdülhamid’in icraatlarını anlattı.
İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği, “Kalkınma Programları” konusu ile Dost Meclisi Konferansları kapsamında ‘Sultan II. Abdülhamid’den Recep Tayyip Erdoğan’a’ Konferansı düzenledi. Konferansta yaptığı konuşmasına, Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan, Sultan II. Abdülhamid’in icraatlarını anlattı. Abdülhamid döneminde Türkiye’ye lokomotifin gelişini ve TÜLOMSAŞ’ın kuruluşunu aktaran Çelikdoğan, Abdülhamid’in gerçekleştirdiği diğer projelere de değindi. Çelikdoğan, Abdülhamid’in çok ileri görüşlü olduğuna da dikkat çekti.
Sultan II. Abdülhamid ile ilgili iki tane önemli analiz olduğunu da söyleyen Çelikdoğan, "Yılmaz Öztuna, ’Milletimiz bu hükümdarın dehasına çok şey borçludur’ diyor. İlber Ortaylı, ‘Osmanlı’nın son hükümdarı, son evrensel imparator Abdülhamit’tir’ diyor. Bunlar çok önemli değer vermedir” dedi.
Bu dönemde yatırımların devlet eliyle yapıldığını kaydeden Çelikdoğan, özel sektör teşviklerinin olduğunu ancak sermayenin yetmediğini aktardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.