Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Gümürdülü’den Adaylara Uyarı: "Siyaset İçin Sağlığınızdan Olmayın"

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, milletvekili adaylarına, "Seçimi kazanmak için sağlıklarınızı kaybetmeyin" uyarısında bulundu.Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, milletvekili adaylarına, "Seçimi kazanmak için sağlıklarınızı kaybetmeyin" uyarısında bulundu.
Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, yaptığı açıklamada, milletvekili adaylarının bu dönemde hızlı seçim temposu nedeniyle aksayan uyku, beslenme ve dinlenme düzenlerine dikkat etmelerinde büyük fayda olduğunu belirtti. Gümürdülü, "Seçimi kazanmak için uğraşırken sağlıklarını kaybetmemelerini tavsiye ederim. Özellikle beslenme hafif ve dengeli olmalıdır. Seçim gezileri esnasında kendilerine yapılacak ikramları yerken dikkatli olmalarında büyük yarar var. Çünkü mide hastalığın evi, perhiz tedavinin başıdır. Bilhassa glisemik indeksi yüksek şeker, tatlı ve çikolata gibi gıdalardan uzak durmalarını ve bol sıvı almalarını öneririm. Teklif edilen her güzel yiyeceği reddetmekten çekinmesinler" dedi.
Her seçim döneminde adaylar arasında kalp problemi yaşayan isimlerin olduğunu hatırlatan Gümürdülü, şöyle devam etti:
"Bu stresli dönemde ülser ve kalp problemleri daha belirgin hale gelebilir. Mide şikayeti olanlar hiç olmazsa bu sürede mide ilacı kullansınlar. Günde ortalama en az 5-6 saat uyumaları, fiziksel performanslarının düşmesini engelleyecektir. Fiziksel ve psikolojik sağlık bir bütündür ve bunun anahtarı da dengeli beslenme ve düzenli bir uykudan geçer. Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi var demektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.