Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polise fazla mesai ücreti ödenmesi için kanun teklifi

CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, polislere fazla mesai ücreti ödenmesi için kanun teklifi verdiklerini belirterek, "Polisin haftalık çalışma süresini 40 saat olarak belirliyoruz. Bunun üzerine 48 saate kadar olan 8 saatlik...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2015 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2015 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polise fazla mesai ücreti ödenmesi için kanun teklifi

CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, polislere fazla mesai ücreti ödenmesi için kanun teklifi verdiklerini belirterek, "Polisin haftalık çalışma süresini 40 saat olarak belirliyoruz. Bunun üzerine 48 saate kadar olan 8 saatlik fazla çalışma içinde ilgili maddede yaptığımız düzenlemeyle polisin görev yaptığı yere ve kıdemine göre maaşlarında haftalık 8 saat fazla çalışıyorlarsa 420 lirayla 650 lira arasında aylık maaşlarında bir farklılık olacak." dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Başkanlığı’na Emniyet Teşkilat Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sundu.

Manisa’da gazetecilere konu hakkında açıklamada bulunan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Türkiye’nin çok önemli sorunları olduğunu söyledi. Ülkede kan aktığını, gözyaşlarının olduğunu ve ülkede polislerin şehit olduğunu vurgulayan CHP’li Özel, şunları kaydetti: “Polislerimiz son derece güç koşullar içinde çalışıyor. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir çalışma vardı. Üzerinde durduğumuz bir çalışmamız vardı. Bu polisin ek göstergelerinin 3 bin 600’e çıkarmak suretiyle maaşlarının artırılmasıydı. O kanun teklifimizi geçtiğimiz günlerde Meclis'e sunmuştuk. Daha sonra görüştüğümüz bütün polislerde tespit ettiğimiz bir durum var. Örneğin Manisa’da Sarıgöl’deki şehit cenazesinden ertesi sabah erkenden Soma’daki davanın önüne gittiğimizde hep aynı polisleri görüyoruz. Ve polislerimizle yaptığımız görüşmelerde en büyük sıkıntılarının elbette maaş ama sürekli fazla çalışma ve emeklerinin karşılığını alamadıkları bir fazla mesai sistemi olduğundan bahsettiler.”

Konuyu incelediklerini aktaran Özel, şu ifadeleri kullandı: “Malatya Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba ile birlikte bir kanun teklifi hazırladık. Kanun teklifimiz polisin görev ve yetkileri kanununun ilgili maddesinde bir değişiklik öngörüyor. Bu polisin haftalık çalışma süresini 40 saat olarak belirliyoruz. İnsani şartlarda, evrensel şartlarda 40 saat çalışma. Bunun üzerine 48 saate kadar olan 8 saatlik fazla çalışma içinde ilgili maddede yaptığımız düzenlemeyle polisin görev yaptığı yere ve kıdemine göre maaşlarında haftalık 8 saat fazla çalışıyorlarsa 420 lirayla 650 lira arasında aylık maaşlarında bir farklılık olacak. 48 saatin üzerinde çalışma insani değil. Aslında yasal da değil ama biliyoruz ki, polisimiz bu şartlara da zorlanıyor. 48 saati geçen her çalışma içinde her 8 saatlik çalışma için bir tam günlük izin öngörüyoruz. Yani bu yasa teklifimiz hayata geçtikten sonra polisimizin en az alanı 420, en çok alanı 650 lira maaşında artış olacak. Bu fazla mesai ücreti yani şu andaki maaşındaki diğer ödentilerden farklı olarak bunun üzerine de çalışması 48 saat geçiyorsa, her bir 8 saat için bir tam günlük izin hakkı veriyoruz.”

Özel, bu şartlarda polisin daha insani şartlarda çalışmasını, daha rahat etmesini, hem kendisinin ekonomisini, çocuklarının yüzünün gülmesini, çok fazla çalışmaya zorlanırsa onu telafi edebileceği evdeki dinleme saatlerini uzatmayı öngördüklerini kaydetti. Bunun sadece polisle ilgili olmadığını dile getiren Özel, “Yorgun polis, yıpranmış polis, sinirleri laçkalaşmış polis, geçim derdine düşmüş polis. Tahammülsüz olabilir, hatalar yapabilir, vatandaşla aralarında sürtüşme gerginlikler artabilir. Polisin yüzü gülerse vatandaşa da güler yüz gösterecek hal olur. Bunu düşünerek, bu kritik günlerde polisimize hem moral olması hem katkı olması için bu kanun teklifini meclise verdik ve yasalaşması içinde gayret göstereceğiz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.