Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK’nın Brüksel’de Çadır Açmasına Tepki

Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Muhammed Barış Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle ’Dost Meclisi’ toplantısında bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, PKK’nın Brüksel’de çadır açması hakkında, "Bu özgürlük...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PKK’nın Brüksel’de Çadır Açmasına Tepki
Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Muhammed Barış Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle ’Dost Meclisi’ toplantısında bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, PKK’nın Brüksel’de çadır açması hakkında, "Bu özgürlük değil, bize hakarettir" dedi.
MÜSİAD Malatya Şubesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ’Dost Meclisi’ toplantısında ekonomik gelişmeler, iç ve dış siyaset, dünyadaki yeni iş alanları ve Malatya’nın iş dünyası konuşuldu. Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Muhammed Barış Yılmaz yürüttükleri faaliyetler hakkında Polat’a bilgi verirken, yönetim kurulu üyeleri de ekonomik gelişmeler üzerine fikirlerini paylaştı. Yeşilyurt Belediyesinin hizmete sunduğu ve yakın zamanda hayata geçirilecek olan projeleri anlatan sinevizyon gösteriminden sonra söz alan Polat, yeni Türkiye’nin dünya ekonomisinde söz sahibi olması için genç iş adamlarına düşen sorumlulukları içeren önerilerde bulundu.
MÜSİAD’ın kendisi için farklı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Polat, “MÜSİAD iş dünyasının olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen bir anlayış etrafında hareket etmektedir. Kurucuları arasında yer aldığım, halen üyesi olduğum bu dernek fikir dünyamda ve iş hayatımda ayrı bir yeri vardır. Malatya’da MÜSAİD kurulduğu günden bugüne kadar başarılı siyasetçi ve iş adamlarını bünyesinde barındırmış saygın bir kuruluştur” şeklinde konuştu.
Genç iş adamlarına iş hayatında edindiği tecrübelerle ilgili tavsiyelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, her geçen gün gelişen ve değişen Türkiye ekonomisinde genç girişimcilerin imzasını görmekten gurur duyduğunu dile getirdi. Polat, “Hepimiz hakkın, adaletin, eşitliğin ve refahın egemen olduğu bir toplum oluşturmak için çalışırken, genç girişimci kardeşlerimizin ekonomik gelişmelerde öne çıkma, yeni iş alanları üretmede cesaretli ve daha fazla cesur olmalıdır. Ekonomik faaliyetler açısında büyük yükselme kaydeden genç iş adamlarımızın artık dünya ekonomisine katkı sağlayacağından hiç şüphemiz yoktur. Sivil toplum kuruluşlarıyla yerel yönetimlerin ortak akıl çerçevesinde hareket etmesi, gelişen ve büyüyen Türkiye ekonomisine de olumlu yansır. İş adamları bir şehrin her yönden gelişimi açısından kalbi görevinde bulunmaktadır. Bizim bütün çabamız bu şehrin yaşayanlarının yaşam standartlarını daha iyi hale getirmektir, onun için iş adamlarımıza kapımız her zaman açıktır” dedi.
Son dönemlerde Türkiye’de ve dünyanın çeşitli yerlerindeki terör saldırılarının ekonomik hayata darbe vurduğundan bahseden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Ülkemiz bu zorlukların altından kalkacak kapasiteye sahiptir, yeter ki genç iş adamlarımız özgüvenleri ve kararlılıkları yerinde olsun. Gireceğiniz hiçbir alandan korkmayın, işini cesaretle ve yürekten yapın. Engeller, zorluklar ve sıkıntılar gözünüzü korkutmasın. Ortaya koyduğunuz hedefe ulaşmak içinde ailenizden ve sevdiklerinizden fedakarlık etmeniz gerekecek. Herkes kendi kabiliyetlerine göre bir gelecek hedeflemeli, onun peşinden inatla, kararlılıkla gitmesi gerekiyor. Hepimiz en iyisi olduğumuz alanlarda ilerlememiz lazım. Hangi alanda bu ülkeye hizmet edecekseniz edin kendinizi hep geliştirin ve eğitime öncelik verin. Bizlerde bilgimizle, fikrimizle size her türlü desteği vermeye hazırız. Geleceğe şekil ve yön verecek olan sizlersiniz” ifadelerini kullandı.
“SANAYİ DEVRİMİNİN TEMELİNDE EĞİTİMDE GERİ KALMAMIZ VAR”
Polat, ülke olarak bilişim ve sanayi devriminden gerektiği kadar faydalanamadıklarını kaydetti. Polat, “Dünyada bilişim devrimi oldu ancak biz bunu ıskaladık, sanayi devrimini ıskaladığımız gibi. Biz bunu ıskalarken bilgi ve eğitimi ıskaladık. Sanayi devriminin temelinde de eğitimde geri kalmamız vardır. Bilgide ve eğitimde geri kalınca kendi derdimize düşmüşüz, geleceği unutmuşuz. Ümmet, İslam coğrafyası ve Osmanlının ıskaladığı sanayi devrimini yakalayan o ilkesiz, dünyaya güya medeniyet getirecek iddiasında olan, kendilerini dünyanın önünde kabul eden, felsefesi sömürmek olan, menfaatleri için her türlü kötülüğü yapacak olan batı dünyası ise bunu fırsata çevirip, sanayi devriminden faydalandı. Siz kendinizi yenilemezseniz, siz kendinizi güncellemezseniz kendini çağın şartlarına göre güncelleyen sizi sollar gider. Sanayi devrimini ıskaladık bari bilişim devrini ıskalamayalım. Batı dünyası dün olduğu gibi bugünde sadece para ve kapitalist pencereden hayata bakmaktadır. Böyle bir bakış açısı olduğu içinde işte Suriye’de ve Ortadoğu’da çekilen acılar ortada, batı dünyası akan kanı, çekilen acıları umursamıyor, sadece kendi menfaatine odaklı. Ufacık canları yansa kıyameti koparırlar. Batı dünyası yıllardır bizi AB kapılarında bekletti, AK Parti döneminden itibaren ise dik bir duruş sergilendi. Başbakanımız Belçika’ya AB zirvesiyle görüşmeye gidiyor, Brüksel’in meydanında PKK’nın çadır açmasına izin veriyorlar ve adına özgürlük diyorlar. Bu özgürlük değil, bize hakarettir. Yani Ankara’ya gelsinler bizde özgürlük adına IŞİD’e çadır açtıralım öyle mi, aynı şey. Ama biz ne IŞİD’e ne de PKK’ya çadır açmasına müsaade ederiz. Dün böyle konuşamazdık, size rest çekemezdik ama kimse kusura bakmasın eski Türkiye yok artık” şeklinde konuştu.
Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Muhammed Barış Yılmaz ise Polat’ın Yeşilyurt’ta hayata geçirdiği projelerle şehrin gelişimine önemli katkılarda bulunduğunu belirtti. Yılmaz, “Malatya’nın dünya pazarında daha fazla yer alması için tüm gücümüzle çalışıp, faaliyetler ve geziler düzenliyoruz. Büyüklerimizle bilgi alışverişi yaparak daha başarılı işlere imza atmak istiyoruz. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ta MÜSİAD’ın kurucuları arasında yer alan, Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş, üyeliği devam eden, deneyimlerine ve fikirlerine her zaman önem verdiğimiz bir büyüğümüzdür. İş hayatında önemli tecrübelere sahip başkanımızın fikirlerinden yararlanmak istedik. Çok faydalı ve verimli bir toplantı oldu, düşüncelerini, tespitlerini ve önerilerini genç iş adamlarımızla paylaşan Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz” diye konuştu.
POLAT ADINA 15 ADET FİDAN DİKİLDİ
Genç MÜSİAD Malatya Şubesi ’Dost Meclisi’ programına katılımından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat adına İstanbul Çekmeköy Şile Otoyolu’nda bulunan MÜSİAD Hatıra Ormanı’na 15 adet fidan dikimi gerçekleştirdi. Yılmaz programa katılımları dolayısıyla Polat’a teşekkür plaketi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.