Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pervin Buldan: İmralı'ya kimlerin gideceği belli değil

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, pazar günü İmralı'ya yapacakları ziyaretle ilgili genişletilmiş bir heyet olarak gidileceğini ama kimlerin gideceğinin belli olmadığını söyledi. Gidecek isimleri yarın öğreneceklerini belirten Buldan,...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pervin Buldan: İmralı'ya kimlerin gideceği belli değil
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, pazar günü İmralı'ya yapacakları ziyaretle ilgili genişletilmiş bir heyet olarak gidileceğini ama kimlerin gideceğinin belli olmadığını söyledi. Gidecek isimleri yarın öğreneceklerini belirten Buldan, gitmesini istedikleri isimlerin Adalet Bakanlığı'na iletildiğini açıkladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Buldan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay ile neden görüşmenin yapılmadığına cevap verdi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in bugün Kandil'e gittiğini dile getiren Buldan, Atalay ile bugün görüşeceklerini ancak HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in çok önceden vermiş olduğu bir söz nedeniyle programı olduğunun hatırlatıldığını ifade etti. Bu sebeple dün Önder'in acil İstanhbul'a gitmek zorunda kaldığını anlatan Buldan, tek başına Atalay ile görüşmeyi yapmayı uygun bulmadığını söyledi. Hafta sonu Öcalan ile yapılacak görüşme sonrası önümüzdeki hafta Beşir Atalay ile görüşüleceğini belirten Buldan, görüşmenin ertelendiğini iptal edilmediğini vurguladı.

Bir başka soru üzerine Buldan, bir ayı aşkın süredir Öcalan ile görüşemediklerini hatırlattı. Bu görüşme öncesi Kandil ile değerlendirme yapılmasını uygun gördüklerini dile getiren Buldan, "Heyet olarak böyle bir karar aldık. Bugün itibariyle Kandil'le Baluken görüştü. Daha önce heyet olarak görüşüyorduk." diye konuştu.

"İmralı'ya genişletilmiş bir heyet olarak gidilecek ama kimlerin geleceği belli değil." diyen Buldan, büyük ihtimal yarın isimleri öğreneceklerini ifade etti. "Bu 5 mi olur 4 mü olur; bilemiyoruz." diyen Buldan, "İsimleri daha önce verdik. İki isim ilettik: Hatip Dicle, Ceylan Bağrıyanık isimleri iletildi ama kimlerin gideceği söylenmedi." şeklinde konuştu.

Gidecek isimlerin illa milletvekili olup olmayacağına ilişkin bir soruya ise Buldan, "Genel Kurul'da çerçeve yasa çıktı. Farklı kesimlerin görüşmesine olanak sağladı. İlla milletvekili olması gerekmiyor. Böyle bir sıkıntı olmaması gerekiyor. Umut ediyorum böyle bir sıkıntı olmaz." dedi.

Bu son görüşmenin önemli olacağını belirten Buldan, görüşme sonrası bilgileri kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.