Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Perinçek: “Almanya’nın Aldığı Karar ABD’nin Kararıdır”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Alman Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını ’soykırım’ olarak nitelendiren yasa tasarısını ABD’nin dayatmasıyla kabul ettiğini söyledi. Perinçek, “Bu karar ABD’nin Türkiye’yi bölme planlarında...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Alman Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını ’soykırım’ olarak nitelendiren yasa tasarısını ABD’nin dayatmasıyla kabul ettiğini söyledi. Perinçek, “Bu karar ABD’nin Türkiye’yi bölme planlarında rol alan Almanya içindeki Atlantikçilerin kararıdır” dedi.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Ordu teşkilatı tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada Alman Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını ’soykırım’ olarak nitelendiren yasa tasarısını kabul etmesini değerlendirdi. Bu kararın Alman Federal Meclisi’nin aldığı karar olmadığını belirten Perinçek, “Bu karar Alman Federal Meclisi’nin kararı değil, ABD’nin Almanya’ya dayattığı bir karardır. ABD’nin Türkiye’yi bölme planlarında rol alan Almanya içindeki Atlantikçilerin kararıdır. ABD’nin Türkiye için aldığı karar şu: Türkiye’de ayrı bir devletçik olacak, ikinci bir İsrail kurulacak, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde kurulacak bir devletçik ile bizim Güneydoğu coğrafyamız birleştirilecek ve oraya Kürdistan diyecekler. Alman Federal Meclisi’nin kararı bu girişimle ilgilidir. Türkiye işte bu girişimle cebelleşiyor” diye konuştu.
“PARLAMENTOLAR SOYKIRIM KARARI ALAMAZ”
Perinçek, sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı geçen yıl Avrupa İnsan Hakları Mahkeme’sinden (AİHM) Türkiye lehine bir karar çıkarttıklarını ancak hükümetin ve muhalefet partilerinin bu kararı kullanmadığına dikkat çekti. Perinçek, şöyle konuştu: “Bizim elimizde kapı bir AİHM kararı var. Bir değil iki karar var. 17 Aralık 2013’te AİHM 2. Daire’den çıkarttık ve 15 Ekim 2015 yılında da bir üst dairesinden ikinci kararı çıkarttık. O kararlarda şu söyleniyor, diyor ki; ‘Parlamentolar, hükümetler, belediyeler, üniversiteler, akademik kuruluşlar, sivil toplum örgütleri bunların hiç biri soykırım kararı alamaz.’ Neden alamaz? Çünkü soykırım bir suç. Soykırım suçuna ancak mahkemeler karar verir. İşte AİHM, bu kurumların karar alamayacağını belirtiyor. Elimizde bu karar var. İkinci karar ise 1915 yılı olaylarının Yahudi soykırımına benzemediği, 1915 yılı olaylarının mahkeme kararlarıyla saptanmadığı belirtiliyor. Elimizde uluslararası hukuka dayanmak için çok önemli kararlar var. Maalesef bu kararları Türkiye hükümeti ve muhalif partilerde kullanmadılar. Ama göreceksiniz bu Almanya’nın aldığı kararı nasıl İsviçre’de kaldırdık, Almanya’da da o kararları kaldırtacağız.”
“ARTIK İKLİM DEĞİŞİYOR. TÜRKİYE ATLANTİK ETKİSİNDEN KURTULUYOR”
Bütün bu zorluklara rağmen Türkiye’nin yükselişe geçeceğini de belirten Perinçek, şöyle devam etti:
“İklim değişiyor. Size bir hava raporu veriyorum. Ordu’nun dereleri artık yukarı akacak. Ordu’nun derelerinin yukarı akacağı tarihsel bir sürecin başındayız. Türkiye 1945’lerde içine girdiği Atlantik döneminin prangalarından kurtulmanın eşiğine gelmiştir. 1945 yılından bu döneme Türkiye Atlantik dönemine bağlı oldu, bu bir hastalık dönemi. ABD’ye bağlı ve bağımlı, NATO’ya kelepçelenmiş, borçlanma ekonomisine batırılmış bir Türkiye, Türkiye’ye yakışmayan bir dönemdi. Şimdi Türkiye kefeni yırtma noktasına gelmiştir. Silivri duvarlarının yıkılması, FETÖ’nün üzerine yürünmesi, polisten yargıdan temizlenmesi, PKK’nın hendeklere gömülmesi, işte bütün bu olaylar Türkiye’nin Atlantik etkisinden sıyrılmanın ilk eşikleridir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.