Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parlamenterler Derneği’nden darbe girişimine ilişkin açıklama

Parlamenterler Derneği, dün akşam saatlerinde başlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümetine ve Anayasal düzene karşı darbe teşebbüsünü şiddetle ve nefretle lanetlediklerini bildirdi.Parlamenterler Derneği’nden darbe girişimine yönelik...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Parlamenterler Derneği, dün akşam saatlerinde başlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümetine ve Anayasal düzene karşı darbe teşebbüsünü şiddetle ve nefretle lanetlediklerini bildirdi.
Parlamenterler Derneği’nden darbe girişimine yönelik yapılan açıklamada, “15 Temmuz 2016 günü, akşam saatlerinde başlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümetine ve Anayasal düzene karşı darbe teşebbüsü’nü şiddetle ve nefretle lanetliyoruz. Görevi Anayasa ve kanunlar çerçevesinde ülkenin güvenliğini sağlamak olan ve bu uğurda gerektiğinde şehadet şerbeti içmekten bir an bile çekinmeyen Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli mensupları böyle bir dalalet ve hıyanet içinde asla olamazlar. Bu menfur ve hain teşebbüs içerisinde olan her kim varsa görevi, unvanı, aidiyeti ne olursa olsun şerefli Türk askeri olamaz. Parlamenterler Derneği, kuruluşunda bu yana Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Anayasanın başlangıç ilkelerinde belirtilen ‘laik, sosyal, demokratik hukuk devleti’ ilkesini savunmakta ve demokratik kültürün sivil alanda yayılması için her türlü gayreti göstermektedir” denildi.
"Kaynağı ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin demokrasi dışı talepler Parlamenterler Derneği tarafından şiddetle reddedilmiştir, reddedilmeye de devam edilecektir"
“Kaynağı ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin demokrasi dışı talepler Parlamenterler Derneği tarafından şiddetle reddedilmiştir, reddedilmeye de devam edilecektir” ifadesinin yer aldığı açıklamada şunlar kaydedildi:
“Devletimizin bekasına, milletimizin huzur ve birliğine yönelik bu vahim teşebbüse karşı Türk Demokrasisi siyasi partileri, sivil toplumu ve halkıyla başarılı bir sınav vermiştir. Bu meyanda bu hain teşebbüs duyulur duyulmaz anında tepkisini ve duruşunu gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin son dereci ilkeli, cesur ve kararlı bir şekilde ‘bu teşebbüsü kabul etmedikleri, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin yanında oldukları ve demokrasiden asla vazgeçilemeyeceğine’ dair açıklaması öncelikle ve özellikle takdire şayandır.Sayın Genel Başkan bu duruşuyla milletimize sükûnet ve güven telkin etmiştir. Sayın Bahçeli’nin bilindik ciddi ve tutarlı bir devlet adamı duruşundan dolayı başta yasalara bağlı Türk Silahlı Kuvvetlerinin her rütbedeki personeli olmak kaydıyla güvenlik güçlerimiz ve hükümetimiz de bu melun teşebbüse karşı cesaretlenmiştir.”
"Türk Adaletinin Demokrasimize yönelik bu menfur teşebbüse cüret edenlere en ağır cezayı vereceğine dair inancımızı ifade ediyoruz"
Türkiye’ de siyasi iktidarların sadece ve sadece demokratik yöntemlerle değişebileceğinin kaydedildiği açıklamada, “Bunun da tek yolu seçimdir. Bunun dışındaki hiçbir yol ve düşünce tarafımızca tasvip edilemez, desteklenemez, aksi her türlü teşebbüs ve eylemin şiddetle ve var gücümüzle karşısında dururuz. Bu noktada hükümete de bir uyarımız olacaktır. Bu tür karanlık senaryolar karşısında çözüm halkı sokağa davet ederek tehlike ile baş başa bırakmak yerine devlet aklı ile gerekli önlem ve tedbirlerin önceden alınarak devletimizi ve milletimizi hedef alan benzer hain teşebbüslerin ortaya çıkmadan başlarının ezilmesidir. Parlamenterler Derneği olarak çok önemli bir badireyi atlatan Türk Demokrasinin bir daha bu tür vahim teşebbüslere maruz kalmamasını diliyoruz. Türk Adaletinin Demokrasimize yönelik bu menfur teşebbüse cüret edenlere en ağır cezayı vereceğine dair inancımızı ifade ediyoruz. Parlamenterler Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri olarak aziz milletimize saygı ve muhabbetlerimizle geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” ifadeleri yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.