Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Para ve makam sahibi olmanın oluşturduğu tesiri çok iyi yönetmemiz lazım"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kaymakam adaylarına, "Sizler şimdi bir makam sahibi olacaksınız. Para sahibi olmanın, makam sahibi olmanın bir kısım dünyalıkların, oluşturduğu tesiri çok iyi yönetmemiz lazım.’’ dedi.Bakan...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kaymakam adaylarına, "Sizler şimdi bir makam sahibi olacaksınız. Para sahibi olmanın, makam sahibi olmanın bir kısım dünyalıkların, oluşturduğu tesiri çok iyi yönetmemiz lazım.’’ dedi.

Bakan Taner Yıldız, İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı konferans salonunda ‘100. Dönem Kaymakam Adaylarıyla Toplantı’ programına katıldı. Yıldız, toplantıda Kaymakam adaylarına tavsiyelerde bulundu.

İyi bir yönetici olmak için kitap okumanın önemine işaret edenYıldız, Türkiye'de kişi başına basılan ve okunan sayfalarının sayısı gerek AB üyesi ülkeler gerekse Uzakdoğu ülkeleri ile karşılaştırılamayacak kadar rakamların düşük olduğunu söyledi.

Yıldız, " 1954 yılına göre eğitim seviyesi 14 katına çıkartılmış ama kitap okuma seviyesi 14 katına çıkmamış. Japonya'nın nüfusu bizim iki katımız olmasına rağmen orada basılan kitap sayısı 1 yıl içerisinde 4,2 milyar kitap basılırken bizde 23 milyon kitap basılıyor. Hem vatandaşımız hem de yöneticiler okuduğu kadar üretken olur. Kitap okumak biraz daha zahmetli ama bütün hayal dünyamızı, gizemimizi ve zihnimizi geliştiren bir yapı. Entelektüel bir yönetici olmak için de uluslararası entelektüel yapıdan faydalanmamız lazım. Tolstoy'un, Dostoyevski'nin neler yazdığını, insan tahlillerini ve insanı anlamayla ilgili neler hissettiklerini bilmemiz lazım. İnsanı anlamadan iyi bir yöneticilik yapamayız." diye konuştu.

BİR KISIM DÜNYALIKLARIN BİZDE OLŞTURDUĞU TESİRİ İYİ YÖNETMELİYİZ

Para sahibi olmanın makam sahibi olmanın bir kısım dünyalıkların oluşturduğu tesiri çok iyi yönetmelerinin gerektiğini söyleyen yıldız şunları kaydetti:

Sizler şimdi bir makam sahibi olacaksınız. Para sahibi olmanın makam sahibi olmanın bir kısım dünyalıkların bizdeki oluşturduğu tesiri çok iyi yönetmemiz lazım. Bizim mutlaka bulunduğumuz makamların hazmediyor olmamız lazım ama her zaman en önemlisi bu makamların vatandaşımız için vatandaşımıza hizmet üretmek için onlarla beraber yaşamak için olduğunu bilmememiz gerekiyor. Her zaman makamımızın bakacağı yüzün bu olması lazım. Bizler bunu para için de, farklı dünyalıklar için de aynı şekilde söyleyebiliriz. Bir makam veya herhangi bir terfi size geldiğinde çok fazla sevinmeyin, çünkü oradan ayrıldığınızda ne kadar sevinirseniz mutlak değer olarak da o kadar üzülürsünüz. Bir şeyi kaybetmeye razı olmadan kazanmayın. Bugün burada varsınız, yarın yoksunuz. İster insan eli ile ister Allah’ın takdiri ile bu gerçekçi olmayı gerektiren bir şey. Hayat karşısında ne kadar gerçekçi iseniz, o kadar daha fazla başarılı olursunuz."

Kaymakamlığın kucaklayıcı bir makam olduğunu belirten Yıldız, "Yöneticiler ve devleti temsil edenler olarak sizi sevenler ve sevmeyenler olacaktır. Sevenlere de sevmeyenlere de o hizmeti mutlaka götürün, onları karşınıza alacak makamda değilsiniz onları kucaklayacak bir makamdasınız. Samimi, açık ve her zaman şeffaf olmaya gayret edin" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.