Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pak’tan PKK Ve HDP’ye Tepki

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, “Şehirlerdeki hendek ve barikat siyasetini mevcut kazanımların ortadan kaldırılmasına zemin hazırlayan bir siyaset olarak gördük. Hendek, barikat, çatışma ve savaş siyaseti...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, “Şehirlerdeki hendek ve barikat siyasetini mevcut kazanımların ortadan kaldırılmasına zemin hazırlayan bir siyaset olarak gördük. Hendek, barikat, çatışma ve savaş siyaseti halkın çıkarına değil” dedi.
PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Batman’da basın mensupları ile bir araya geldi. Bölgede yaşanan olayları değerlendiren Özçelik, şehirlerdeki hendek, barikat, çatışma ve savaş siyasetinin halkın çıkarlarına uygun olmadığını belirterek, “PKK’ya sesleniyoruz. Öldürme, katliam ve yıkımla hiçbir yere varılamaz. PKK çok ciddi yanlışlar içindedir. Siviller öldürülüyor ve maalesef PKK da ısrarla çatışma siyasetinde inat ediyor. Bu işin çözümü bütün Kürt siyasal güçleri, sivil toplum güçleri ve halkımız çok net bir duruşla el ele verip bu savaşa karşı çıkmaktır. Halkın yüzde 90 hem savaşın mağdurudur, hem savaşa karşıdır. Biz bu halkımızın bu gücünü açığa çıkarmalıyız” dedi.
HDP’ye de eleştirilerde bulunan Özçelik, “Bir yandan HDP’nin yaptığı gibi el altından, ‘Bu gençlerin direnişidir’ deyip desteklemek, bir yandan da siyasetten bahsetmek doğru bir siyaset değildir. HDP de bu konunda yanlış siyaset izledi. PKK’nin savaş siyasetine doğrudan destek verdi. Halkımız bu savaştan kesinlikle yana değildir ve mağdurudur. Yüzde 90 oy aldığınız bir yerde belediye ve yönetim sizde. Kalkıp o belediyeleri hiçe sayarak silahlı öz yönetim ilan edip, hem belediyeyi hem o şehri yıktırmaya zemin hazırlarsanız kayyum da atanır, yarın öbür gün cezaevine de atarlar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.