Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özhaseki Yargıtay’ın Ergenekon Kararını Yorumladı:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin Ergenekon Davası İle İlgili Hükmü Bozmasıyla İlgili, “nihayetinde Hak Yerini Buluyor” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özhaseki Yargıtay’ın Ergenekon Kararını Yorumladı:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin Ergenekon Davası ile ilgili hükmü bozmasıyla ilgili, “Nihayetinde hak yerini buluyor” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, gazetecilerin, “Ergenekon Davası’nın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını ‘Delillerin toplanmasında hukuka aykırılık’ gördüğü için usul ve esas yönünden bozdu bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Nihayetinde hak yerini buluyor, bir sürü gelişmeler oluyor. Neticesinde belki insanlar mağdur oluyor , biraz sıkıntılar oluyor ama adalet yerini buluyor. Demek ki doğrusu böyleymiş. Bunun çilesini çekenlere de geçmiş olsun demekten başka bir şey elimizden gelmiyor” diye cevap verdi.
Terör operasyonlarının yapıldığı bölgelerdeki belediyeler ile ilgili olarak sorulan soruya ise Özhaseki, “O konuyla da ilgileniyorum yakından. Doğrusu orada yıkılan, dökülen epeyce bir yer var. 10 tanede de ilçe olsa yıkılan yerler var. Teröristlerin açmış olduğu çukurlar, almış oldukları karalar neticesinde oluşan bir ortam var. Geçen mecliste yaptığım konuşmada HDP’lilere de söyledim zaten. Bu işler başlarına geldiyse kendi yüzlerinden geldi” dedi ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“BELEDİYELER KANUNU İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
“Burada Kürt nüfus çok da devlet o nedenle sürekli geliyor diye iftira ediyorlar. Kürt nüfus her yerde var. Kayseri’de de var niye devlet buraya geliyor. Devletin işi gücü yok da gidip onlarla dövüşelim diye mazeret mi arıyor. Orada teröristler ne zaman kalkışma içinde bulunurlarsa, ellerine silahları alırlarsa, belediyeler hizmet edeceği yerde oturup çukurlar kazarsa, sonra da o sapık belediye başkanlarından bazıları hala muhtariyet ilan etmeye, öz yönetim adı altında bir başka şey yapmaya çalışırlarsa elbette güvenlik güçleri gider, derslerini verir, kafalarını gözlerini kırar. Zaten yüzlerine baka baka da o çukurlara sizleri doldurur dedim. Bunu da söylemeye devam edeceğiz. Bunlar da bizim gerçeklerimiz. Bu pisliği yapanlar için belediyeler kanunu ile ilgili çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde gelir, herkes görür.
Terör ayrı bir şey. Terörün olduğu yerde demokrasi olmaz. Bakın Paris’te bir patlama oldu sıkı yönetim ilanları devam ediyor. Siz burada kötülüklerin hepsini yapacaksınız, saf masum Anadolu çocuklarını şehit edeceksiniz, sonra da belediyeler buna yardım edecekler. Buna kimse göz yummaz. O belediyelerin ödeneklerini devlet gönderiyor. O makineler devletin makineleri. Oradaki imkanları kimsenin kötüye kullanmaya hakkı yok. Eğer bunu biri kötü kullanıyorsa görevden alınması da esastır. ‘Efendim biz seçimle geldik, bunlar olur mu?’ Valla seçimle geldiyseniz vatandaş size o oyu hırsızlık yapın, yolsuzluk yapın, teröristlik yapın diye vermedi. O zaman her oy alanın bağımsız olması lazım, istediğini yapması lazım. Ben milletvekiliyim istediğimi yapabilir miyim? Hayır yapamam öyle bir şey yok. Vatandaş bana milletvekili olarak oy verdiyse git hizmet et diye verdi. O nedenle belediye başkanlarının öyle bir bahanesi olamaz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.