Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özhaseki: “Uzlaşma her zaman iyidir”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Hakkari ve Şırnak’ın il statüsünden çıkarılmasına ilişkin düzenlemelerin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Torba Kanun Tasarı metninden çıkarılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak “Uzlaşma...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özhaseki: “Uzlaşma her zaman iyidir”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Hakkari ve Şırnak’ın il statüsünden çıkarılmasına ilişkin düzenlemelerin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Torba Kanun Tasarı metninden çıkarılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak “Uzlaşma her zaman iyidir” dedi.
Tarihi Kentler Birliği(TKB) toplantısına katılmak için Samsun’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ilk olarak Samsun Valiliği’ni ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi’nde Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile birlikte yakından çalıştıklarını ifade ederek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Tarihi Kentler Birliği’nde 8 yıl başkanlık yaptığını hatırlattı.
Belediye Başkanı olduğu dönemde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da içinde bulunduğu bazı belediye başkanlarıyla birlikte ders çalıştıklarını belirten Bakan Özhaseki, "Resmen otururduk masa başına ders çalışırdık. Raylı sistemi nasıl yapıyorsunuz? Atık Su Arıtma Tesisi nasıl olur? İşte şu proje nasıl olur. Yabancılar bu projeye kaç lira istiyorlar, kandırılmayalım diye, onlara da çarpılmayalım doğru işler yapalım diye ders çalışırdık. Kayseri ile Samsun’un raylı sistem araçları aynı" dedi.
Özhaseki daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın mensuplarının Hakkari ve Şırnak’ın ilçe olmasına ilişkin hazırlanan tasarıdaki maddelerin geri çekilmesi sorusunu cevaplayan Bakan Özhaseki, "Torba Yasa’ya bütün bakanlıklardaki çok acil girmesi gereken konular girmişti. Bizim bakanlığımızın da teklifleri girdi. İçişleri Bakanlığımızın teklifleri arasında Şırnak ilinin Cizre’ye taşınması, Hakkari’nin ise Yüksekova’ya taşınması. Hali hazırdaki illerinde ilçeye dönüşmesi fikri vardı. Torba Yasa içinde ne kadar madde varsa birçoğu üzerinde uzlaşma sağlanarak hızlı şekilde geçmesi sağlandı. Bu iki madde konusunda biraz itirazlar olunca arkadaşlarımız onu geri çekip değerlendirmeyi uygun bulmuşlar. Biz de bu taraftarda olduğumuz için haberimiz olmadı. Uzlaşma her zaman iyidir. Bu belki biraz daha makul ortamlarda tartışılır, ileri de yeniden gelir, kabul edilir veya edilmez ayrı bir şey. Şu anda maddenin geri çekildiğini bizde basından öğrenmiş olduk" diye konuştu.
Vali Şahin ziyaret anısına Bakan Özhaseki’ye 3 boyutlu ahşap tablo hediye etti. Ziyarete AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.