Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özfatura: Namaz kılan hırsızlar türedi

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, Türkiye'de son dönemde namaz kılan hırsızların türediğini söyledi. İktidar mensuplarının sık sık, 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' sözünü kullandığını...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özfatura: Namaz kılan hırsızlar türedi
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, Türkiye'de son dönemde namaz kılan hırsızların türediğini söyledi. İktidar mensuplarının sık sık, 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' sözünü kullandığını ama herkesin sustuğu bir dönemin yaşandığını vurguladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir Başkanlığı, 'Çözüm süreci mi bölünme süreci mi?' konulu panel düzenledi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de katıldığı panelin moderatörlüğünü BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan yaptı. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, emekli savcı Gültekin Avcı ile BBP Yüksek İstişare Kurulu üyesi Prof. Dr. Orhan Kavuncu panele konuşmacı olarak katıldı.

Burhan Özfatura, Türkiye'de son dönemde namaz kılan hırsızların türediğini söyledi. İktidar mensuplarının sık sık, 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' sözünü kullandığını ama herkesin sustuğu bir dönemin yaşandığını vurgulayan Özfatura, "Amentüyü sık sık okuyorsak hayır ve şerrin Allah'tan geldiğini bileceğiz. Allah'ın uygun görmediği hiçbir şeyi yapamazlar." şeklinde konuştu.

Deneyimli siyasetçi Özfutara, çözüm sürecinin büyük Ortadoğu Projesi ve bölgenin enerji kaynaklarına hakim olma senaryoları olduğunu söyledi. Güneydoğu'nun ekonomik yönden kötü durumda olduğunun doğru olmadığını belirterek, Ermenek'teki maden faciasında ölen madencinin babasının yırtık lastik ayakkabılarını hatırlattı. Özfatura, sözlerine şöyle devam etti: "Güneydoğu'da vergi yok, elektrik, su, faturası yok. Bütün sosyal yardımlar o tarafa gidiyor. Her ailede Kürt gelin damatlar vardır. Bizi birleştiren iman kavramı var. Bu olay Kürt olayı değildir, Ermeni olayıdır. Bugün PKK'nın üst düzeyi Ermenidir."

'BDP'Lİ AYAK TAKIMININ BİLDİKLERİNİ GENELKURMAY BİLMİYOR'

Yürütülen sürecin bölünme süreci olduğunu savunan Özfutara, "Bu teslimiyettir. Bütün değerlerimiz ayaklar altına alınmıştır. Habur'da yaşadık." diye konuştu. Ülkenin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde şu an devletin olmadığını ifade eden Özfatura, "Ne deseler verecekler. Öcalan'ı da önce ev hapsi dalgasına çıkaracaklar. Bugün Öcalan eş başkan, Türkiye'yi o yönetiyor. Hududumuz maşallah kevgir gibi, PKK'lısı, uyuşturucu satıcısı girip çıkıyor. Asker kışlaya, polis karakola hapsoldu. Kurtarılmış bölgeler, kazılan hendekler, yol kesme, adam kaçırma gırla gidiyor." sözlerini kaydetti.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve terörle mücadele eden polislerin terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın talimatıyla alındığını belirten Özfutara, dershanelerin bölgede PKK'nın işini zorlaştırdığını, bu iktidarın kapatmak için yasa çıkardığını vurguladı. Çözüm sürecinin özellikle süreci bilmesi gerekenlerden gizlice yürütüldüğünü de kaydeden Özfatura, "BDP'li ayak takımının bildiklerini Genelkurmay Başkanı bilmiyor." ifadesini kullandı.

'DALKAVUKLUK YAPACAĞIZ DİYE ŞİRKE GİDİYORLAR'

Ülkede ilginç şeylerin yaşandığını belirterek konuşmasına devam eden Özfatura şunları söyledi: "Bir ahmak 'Başbakana dokunmak ibarettir' diyor. Bir hanım 'Ben onun .... kılı olurum' diyor. Biri kalkıp Tayyip Bey'in Peygamber Efendimiz'den daha mütevazı olduğunu söylüyor. Dalkavukluk yapacağız diyerek şirke giriyorlar."

Türkiye'nin yolsuzluk ve rüşvet ülkesi olduğunu da iddia eden Özfatura, "Yargı, eğitim, mülki idare darmadağın edildi. Emaneti ehline verme dönemi bitti. Diyanet suya sabuna dokunmayan hutbeler, vaazlar veriyor. Rüşveti, hırsızlığı anlatan yok. Bazıları rüşvete fetva veriyor. İhale mevzuatı 100'den fazla değiştirilmiş. Maden ruhsatlarını Başbakanlık veriyor, hepsi AKP'li çıkıyor. Bankalar batırılmaya çalışılıyor. Uyuşturucu rezaleti ilkokula indi. Allah'ı nasıl aldatacaksınız?" diye sordu.

'PKK'YA TARİHİNDE ULUŞAMADIKLARI ALTIN TEPSİDE SUNULDU'

Eski Cumhuriyet Savcısı ve yorumcu Gültekin Avcı, Türkiye çok kritik dönemeçten geçerken 615 milyon dolar olarak zikredilen 'Ak Saray'lar yapıldığını, 'Amerika'yı Müslümanlar keşfetti' iddialarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası arenalarda çok zor duruma düşürüldüğünü belirtti.

Dünyada birçok terör örgütü bulunduğunu, bunlarla mücadele amaçlı muhtelif çözüm önerileri olduğunu ifade eden Avcı, "Örneğin ETA, İRA ile olan süreç. Bunlarda terör ve şiddetin sonlandırılması amacı güdülmüş. Türkiye'dekinin bundan farkı terörü ve şiddeti meşrulaştırması ve tarihinde ulaşamadığı fırsatları altın tepside sunmasıdır. Ne teröristle ne de terörizmle mücadele ediyorsunuz. Egemenliğini PKK'ya teslim etmişsiniz, siz orada vergi almıyorsunuz. PKK vergi topluyor, PKK'nın asayiş gücü yapıyor." dedi. Avcı, PKK'nın bölgedeki hakimiyetini AK Parti milletvekilerinin de itiraf ettiğine değindi.

'PKK BÖLGEDE MEŞRULAŞTI MESAFE ALDI'

Açılım denilen sürecin 12 adamın Polis Akademisi'nde konuşmasıyla başladığını anlatan Prof. Dr. Kavuncu, "12 adamın 12'si de aynı tornadan çıkmış gibi PKK'nın istediği hakların verilmesini savunuyordu. Böyle başlayan sürecin muradının ne olduğu da başından belliydi." dedi.

Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlıyım diyen insanların sayısının azaldığına dikkat çeken Kavuncu, PKK'nın süreçle birlikte bölgede meşrulaştırıldığını, mesafe aldığını anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.