Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel) yasak Kalktı Vatandaşlar: “ Burası Suriye Değil Barış Olsun” Dedi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde sona eren yasağın ardından bölgede hayat normale dönüyor. Özellikle çatışmaların yoğun olarak gerçekleştiği Kaynartepe’de evlerini gören yaşlı, çocuk, kadın yaşananlara isyan ederek, “Artık yeter...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde sona eren yasağın ardından bölgede hayat normale dönüyor. Özellikle çatışmaların yoğun olarak gerçekleştiği Kaynartepe’de evlerini gören yaşlı, çocuk, kadın yaşananlara isyan ederek, “Artık yeter bu kirli savaş sona ersin barış olsun. Burası Lübnan, Afganistan ya da Suriye değil” dediler.
Terör operasyonlarında en çok etkilenen illerden biri olan Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağının sürdüğü bölgeler ile yasağın kalktığı yerlerdeki manzara iki ayrı yürek burkan tablo oluşturdu. Operasyonların 103’üncü gününde sona erdiği Sur’da sokağa çıkma yasağı kısmen devam ediyor. Ekipler bölgede oluşturdukları arama noktalarında vatandaşların kontrollü şekilde giriş çıkışlarını sağlıyor. Ancak tarihi Kurşunlu Cami’nin olduğu noktada ise moloz yığınlarını oluşturduğu manzara savaş alanını aratmadı.
CAMİYİ CEPHANELİK GİBİ KULLANMIŞLARan
Terör örgütü üyelerinin özellikle tarihi Kurşunlu Cami’nin içerisini ise adeta cephanelik gibi kullandığı dikkat çekti. Caminin içinde tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcıların yerleştirildiği tüpler gözden kaçmadı.
Ekipler bölgedeki çalışmalarına devam ederken, gözler Nevruz kutlamaları çerçevesinde 7’inci gününde sokağa çıkma yasağının kalktığı Bağlar ilçesine çevrildi. Bölgedeki temizlik çalışmaları devam ederken evlerine gelen vatandaşlar karşılaştıkları manzaranın “barış” çağrısında bulunarak sona ermesini istedi.
DUVARLARI DELEN MERMİLER KIRILAN PENCERELER
İlçenin Kaynartepe mahallesinde özellikle mermi izinin bulunmadıı duvar ya da pencereye rastlamamak mümkün değil. Kırılan pencereler, mermilerin delip geçtiği demir kapılar ve taş duvarlar yaşanan atmosferi anlatmaya yetti.
“EVLERİMİZ YIKILSIN AMA KİMSE ÖLMESİN”
Kimi operasyonların başladığı an evlerini terk etmiş kiminin ise örgüt üyeleri evlerinden çıkmalarına izin vermemiş. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen mahalleli yaşadıklarını şu sözler ile anlattı: Saat 10’dan sonda buraya evimize baskın yapıldı.Kapıyı çaldılar sonra çocuklar içerde, hepimiz o esnada korktuk.Evde 8 kişi yaşıyoruz. Silah seslerinden çocuklar hep ağlıyordu.İçeriye kurşunlar gelince hepimiz evin bir köşesine saklandık.Örgüt üyeleri bizlere silah doğrultarak evimizden çıkmamazı söyledi. Mağdur olduk. “
“KURŞUNLAR GELİNCE KENDİMİZİ BANYOYA KİLİTLEDİK”
“15 gündür evime gelmiyordum. Allah bir an herkese iyilik versin ki barış olsun.Operasyon devam ederken sanki kendimizi Suriye’de ki gibi hissettik. Burada evimin önünde üç bomba patladığında biz içerdeydik. Barış olsun istiyoruz. İki tarafta da çocuklarımız ölmesin. Perişan olduk. Evimizden çıkmamıza izin vermediler. Operasyor olduğunda korkudan mermi seslerinden hepimiz evdekilerle birlikte banyoya saklandık. Tek isteğimiz barış olsun. İnsanların artık burnu bili kanamasın. Benim evim yıkılsın, ateşe verilsin ama ne bir insan, polis, asker kimse ölmesin yeter artık nereye kadar bur kirli savaş. Sokaklar boşaldı. Kimse kalmadı.Burası Lübnan, Suriye Afganistan değil.Çağrımız herkese.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.